ANNONS

Walle Waldén var en av alla de som passade på att besöka Säterdalen och tisdagsträffen. Med sin engelska sportbil hade han tagit sig från Avesta till Säter. – Jag har snöat in på cabbar, sa han med ett skratt.
Foto: Mikael Eriksson

Fordonsentusiasternas eget eldorado

SÄTER. Tisdagsträffarna i Säterdalen är ett riktigt eldorado för musik- och fordonsentusiaster. Fordon av alla de slag och i olika stadie av skick samsas sida vid sida.

“Let´s have a party” sjöng Linda Gail Lewis uppbackad av Dougie Lawton, Roffe Jansson och Micke Finell vid tisdagsträffen i Säterdalen.
Och nog är tisdagsträffarna i Säterdalen ett enda stort party för musik – och fordonslovers. Just denna tisdag var det extra många som sökt sig till Säterdalen som snabbt fylldes med entusiastfordon av alla de slag. Riktiga pärlor hade parkerats sida vid sida med fordon kanske skulle behöva lite handpåläggning eller som man också kan uttrycka det fordon med mycket och hög patina.

 

– Det här är sommar för mig, sa Lena Hellström som hade fullt upp med att se till att fordonen fick sina parkeringsplatser.
När trycket var som högst kunde inte alla som ville åka ner utan de fick slussas ned vart efter någon valde att lämna dalen.
– Jag vill nog ha lite nyare bilar, sa hon avslöjade att en av hennes favoriter är Trans Am med örnen på huven.

 

Göran och Kicki Karlsson från Fors är trogna stamgäster. De hade slagit sig ned vid sin Oldsmobile Oldsmobile Ninety-Eight Holiday av årsmodell 1957 som har kvar sin originalfärg däremot har inredningen klätts om.
– Vi är här i stort sett varje tisdag när vädret tillåter, sa de.
Att gå runt och kika in loppisstånden och snacka med likasinnade är det som lockar.

 

Lite längre ned bland bilarna hade familjen Björnberg, Ingela och Lars-Erik med taxen Tindra, från Stora Skedvi parkerat sin bil. Denna kväll passade de på att lufta en Ford Fairlane från 1956 och det i ett skick finare än när den en gång rullade av bandet.
Under åren 1993 till 2000 renoverade Lars-Erik bilen till det skick den har i dag.
– Det blir runt 100 mil per sommar, var deras svar på hur mycket den körs.
Förutom Säterdalen blir det någon avstickare till Rättvik och Älvdalen.

 

En som valt att åka taklöst denna ljumma sommarkväll var Walle Waldén från Avesta. En engelsk högerstyrd tvåsitsig sportbil av märket Morgan 4-4 från 1972 var hans färdmedel.
– Jag har snöat in på cabbar, sa han med ett skratt.
Morgan är den fjärde cabben för honom. Hemma finns den andra cabben som han har kvar i sin ägo en Saab från 2002. Som den rutinerade cabåkare Walle är hade han utrustat sig med såväl skinnluva som pilotglasögon.

Publicerad i Annonsbladet vecka 32 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS