ANNONS

Veronica Lindgren från Unika Ludvika och Gösta Bergström från Företagarna Ludvika är två av dem som nu börjat förbereda den stora företagsgalan i februari.
Foto: Karin Diffner

Förbereder festlig gala för företagare

LUDVIKA. Efter pandemiuppehåll är det nu återigen dags att utse årets företagare, butik och prestation i Ludvika. – Bara att bli nominerad brukar vara riktigt vara riktigt uppskattat, säger Gösta Bergström, ordförande i Företagarna i Ludvika.

2019 års pristagare presenterades under en digital tillställning på Youtube och förra året ställdes hela evenemanget in för Ludvikas del. Men nu slår arrangerande Företagarna, Ludvika kommun och Unika Ludvika på stort och ordnar en ordentlig gala.
– Vi kommer att vara i Folkets hus festsal där det blir trerätters middag, underhållning, prisutdelning och dans, berättar Gösta Bergström.
Galan hålls den 19 februari då Mats Ingels ska vara konferencier och underhållningen består av humorakter från Småstadsliv. Maten lagas av Kantina.
– Det var det företag som vann upphandlingen när galan ställdes in.
Nu har arbetet precis påbörjats med att vaska fram kandidater vilket görs av en kommitté bestående av Gösta Bergström, näringslivschef Erik Odens och representanter för Handelsbanken, Swedbank och Länsförsäkringar.
– När det gäller årets butik så är även vi från Unika Ludvika med i juryn, säger centrumutvecklaren Veronica Lindgren.

Så småningom kommer tre kandidater vardera att presenteras i de tre kategorierna 2021 års företagare, butik och prestation. Vinnarna får en staty som är tillverkad av Ludvikasmeden Joakim Frost och alla nominerade får ett diplom.
– Det brukar uppskattas mycket och är ju något man kan sätta upp i sin butik eller på sitt företag, säger Gösta Bergström.

Årets företagare går också vidare till regionfinalen och har möjlighet att gå hela vägen till riksfinal.
– Tidigare år har Loxodonta gått till riksfinal och Grangärde musteri hört till de tre bästa i regionen. Det var kul med de framgångarna, säger Företagarnas ordförande.
Under galakvällen kommer ytterligare pris att delas ut till årets nya företag.
– Det är på 10 000 kronor som vi delar ut tillsammans med kommunen och det ska gå till någon form av utbildning.
Ett nyinstiftat hederpris för någon som gjort något gott för Ludvika kommun ska också delas ut.
– Dessutom har Unika Ludvika också ett helt nytt pris som har att göra med hur man jobbar i sociala medier, men vi har inget namn på det än, säger Veronica Lindgren.

I mitten av december kommer de nominerade att presenteras. Samtliga företagare i kommunen bjuds in till festen som har ett tak på 220 middagsgäster.
– Det blir eventuellt insläpp efteråt också, säger Bergström.
Vad kostar det att gå?
– Biljetterna har tidigare gått på 750-790 kronor per person, men de som är nominerade och deras respektive blir bjudna av kommunen.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS