ANNONS

Janne Ingesson berättar om en del förändring som måste fixas på Guy Martins röda volvo. Filmteamet fångar allt, ur alla möjliga och omöjliga vinklar.
Foto: Veronica Rigtorp

Folkracekungen utmanades av racingstjärnan

BORLÄNGE. Motorcykelracingstjärnan Guy Martin från England utmanade folkracekungen Janne Ingesson från Borlänge i en folkracetävling. Allt spelades in och kommer att sändas på engelska Channel 4 i mitten av november. Ett möte du inte vill missa.

Guy Martin gillar inte att sitta stilla och det märktes på plats vid Borlänge motorstadion när media var på besök för att bevaka inspelningen av ännu ett tv-avsnitt för Channel 4, där Guy provar/tävlar med olika motorfordon.
Det avsnitt som spelades in i Sverige, närmare bestämt på Borlänge motorstadion i Norr Amsberg och i Västerås, handlade om folkrace. Första kontakten togs innan pandemin.
Varken Guy Martin eller Janne Ingesson var riktigt säker på vem som hade tagit första kontakten.
– Jag tror det var producenten som sammankopplade oss, säger Guy.
– Han hörde av sig, hade väl fått nåt tips från nåt håll om att jag kört alla säsonger i 40 år, utan uppehåll, påpekar Janne.

Guy Martin med en kopp kaffe utanför den faluröda toaletthuset på Norr Amsbergs motorstadion

En matchning i himmelen skulle man kunna säga. De två motorintresserade inspekterade nyfiket varandras bilar innan de blev mer hemtama med varandra och Janne kunde berätta vad som behövde uppgraderas på Guys bil innan den var säker för folkrace. Guy lyssnade noga, frågade och Janne svarade.
TV-teamet snurrande runt som flugor kring de båda herrarna. Högenergiska TV-erfarna Guy gjorde sin del och Janne skötte sin, lugn som en filbunke. Två män som inte kunde vara mer olika, och ändå så lika. Med ett gemensamt intresse som gav dem båda pondus inför den andre.
Guy har jobbat som lastbilsmekaniker inom Volvo, men också på flera andra märken. Han är en före detta motorcykelracingstjärna från England, som blev TV-presentatör.
Janne är en folkrace stjärna som tävlat i över 40 år utan uppehåll. Hans levebröd är också uthyrning av folkracebilar till allmänheten.

Guy Martin och Janne Ingesson blev snabbt bekanta och utbyte kunskap om bilarnas prestanda.
Guy Martin lossar ivrigt spännbandet för att få komma ut på en första runda på motorstadion i Norr Amsberg.

Tillbaka till Norr Amsberg och motorstadion. Janne har sin folkracebil lastad på trailern. Flera ur filmteamet har kommit redan. Men Guy och teknikern kommer först efter en stund. De har kört upp från Malmö i bussen med trailern som fraktar Guys bil från England.
Jo, det är sant. Efter tips och råd från Janne har Guy och hans mekaniker gjort i ordning en nyinköpt begagnad Volvo 240 GLT i England som de sedan fraktat med sig över till Sverige.
– Jag har nog missuppfattat en del, säger Guy fortfarande strålande glad, efter att Janne sett att en hel del behöver åtgärdas innan bilen kan godkännas för folkracetävling.
– Vi försökte få till inspelningen här och jag skickade flera förslag på tävlingsdatum, men inget stämde, säger Janne.
Så de beslöt sig för att tävla i Västerås. Men först ska Janne, Guy och hans mekaniker fixa till bilen.
Volvon gav Guy 60 000 kronor för, berättar producenten.
Janne tittar misstroget på producenten och säger att det tror han inte stämmer.
Men det visar sig senare att Volvo är väldigt populära i England, i alla fall enligt Guy, som själv är en volvofantast och äger flera.
Hur ser då vinstchanserna ut för Guy i tävling mot Janne? Vilken chans har han?
– Han är bra på att köra. Har duktigt folk med sig, men har inte rutinen. Det går inte bara att bomba på, som jag ser en stor risk med, när det gäller den här herrn, säger Janne och ler lite.

Säkerheten är viktigt och ambulans fanns på plats. från vänster engelska producenten Tom Norton och ambulanspersonal Anders Olsson och Adam Larsson.

Guy Martin inspekterar intresserat Ingessons folkracebil och konstaterar att även han kommer att behöva en förstärkt front.

Det är också Jannes kunskap som ska få till bilen mer konkurrenskraftig.
– Jag kommer också att ”supervajsa” honom på hotellet i kväll, förklarar Janne.
Janne kommer att köra lugnt, för han har nyligen knäckt två revben, i alla fall säger han det, att han ska köra lugnt alltså.
När producenten presenterade idén för Guy, var det första gången han hade hört talas om fenomenet folkrace.
– Det är som en mix mellan rallycross och smashcar, förklarar han fascinerat, med hänvisning till klipp han sett av folkrace.
Han tror inte på vinst, men anser att han har vunnit om han kommer till final. Han är exalterad, men vid start kommer det att vara nervöst.
– Jag hamnar nog på taket, konstaterar han.

Ingesson tog sig också en titt på Guy Martins Volvo som fraktats från England enkom för ändamålet att utmana Janne Ingesson i en folkracing tävling.
Från vänster tv-profilen och föredetta motorcykelracing stjärnan Guy Martin, engelska producenten Tom Norton och tv-teammedlem.
Pressuppbådet var som på den gamla goda tiden. Alla ville prata med Guy och det fick vi också efter en stund.
Drönarchauffören mponerade på alla, och fattas bara annars. Han kör drönare på de flesta stora Red Bull-event runt om i världen.

Men hur gick det då?
– I tredje heatet blev det lite kamp, så det blev bra tv, men inga bra resultat, berättar Janne Ingesson efter genomförd tävlingsdag.
A North One Television production/Via Free-produktionen Speed with Guy Martin TV-programmet kommer att sändas i engelska Channel 4 i mitten av november, och kommer senare att kunna ses på Youtube.
Det är fyra program om 45 minuter och de är inspelade i England, Frankrike, Italien och Sverige.

Avlastning.
På väg ut på banan i Norr Amsberg.
Äntligen får den specielt inköpta och ommodifierade engelska Volvon prova på banan i Amsberg, med Guy Martin vid ratten.

Guy Martin
På Guys officiella hemsida guymartinraceing.co.uk kan du läsa mer om denna orädde motorfantast.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS