ANNONS

Projektet En väg in har klart med planeringen inför Hedemoras tredje Mångfaldsvecka. Evelina Bark-Nordin och Zandra lilja säger att man denna gång valt att fokusera på två saker; FN:s dag mot diskriminering och rasism samt Internationella kvinnodagen.
Foto: Mikael Eriksson

Fokus på diskriminering och rasism

HEDEMORA. Hedemora får nu sin tredje Mångfaldsvecka. Fokus är på FN:s dag mot diskriminering och rasism och Internationella kvinnodagen.

Mångfaldsveckan inleds tisdag 5 mars i Martin Koch-gymnasiets aula där Melody Farshin kommer att hålla en föreläsning under rubriken “Mänskliga rättigheter – så långt lagret räcker”.
Melody Farshin är komikern som blivit författare och skrivit en bok om hur det är att växa upp som tonåring i en av miljonprogrammets förorter.

Samma dag bjuder Hyresgästföreningen in till ett öppet hus i sina lokaler. De kommer då att berätta om sin verksamhet och sitt integrationsarbete i Hedemora.
Under onsdagen kommer Annie Mohl från Svenska Röda Korset att gästa Röda Korsets språkcafé i Hedemora. Hon kommer då att föreläsa om rasism.

Hos En väg in arrangeras Kvinnor möts med Benita Wallner som till vardags arbetar som lärare på Martin Koch-gymnasiet. På meny står jämställdhet.
Kvinnligt företagande är i fokus under torsdagens arrangemang i Vasakyrkan. Tanken är att låta sig inspireras av kvinnor som driver företag. Celina Ingesson som driver den privata förskolan Noas Ark är en av de medverkande. En annan är Banovsha Ahmadova. Hon kom som nyanländ till Sverige för fyra år sedan och har precis startat sitt företag inom skönhetsbranschen.
– Vi vill även lyfta UF-företagen, säger Zandra Lilja hos En väg in.

Mångfaldsveckan avslutas på Internationella kvinnodagen 8 mars med en föreläsning på Café Wahlmans. Där medverkar Erika Haanaes och kommer att föreläsa om hbtq utifrån ett historiskt perspektiv.
– Alla arrangemang är gratis men det krävs att man föranmäler sig till föreläsningarna med Melody Farshin och Erika Haanaes, säger Zandra Lilja.

Mångfaldsveckan arrangeras av det AMIF finansierade projektet En väg in i samarbete med Röda Korset, Hedemora kommun, Hyresgästföreningen och Internationella föreningen.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 06 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS