ANNONS

Fyra färgstarka tjejer vid Fäggeby IP: Tyra Wester, Ida Bellinder, Majastina Nielsen och Ellinor Ekholm.
Foto: Kjell-Åke Klockars

Flitiga sommarjobbare piffade upp runt om i Säter

SÄTER. Säters kommun har även i år ställt upp med sommarjobb för skollediga ungdomar. Totalt 130 ungdomar har under två veckor fått prova på hur det är att vara anställd på en rad olika platser inom kommunen.

För undertecknad föll lotten på att ta hand om en septett ungdomar som ”skulle göra” Fäggeby IP. Här stod en upprustning av tennisbanan och målning av omklädningsbaracken på programmet.
Fyra färgstarka tjejer tog sig an målerijobbet och fick från första stund känna på målaryrkets bistra verklighet – att skrapa och borsta gammal rödfärg i 25 graders värme är ingen avundsvärd uppgift…
Att klaga? Nej då – är det bara det här vi skall göra var de samstämmiga kommentarerna.
Rött, vitt och svart penslades på så det stod härliga till och två rostiga containrar åkte med av bara farten. Solsargade fönster fick också behövlig kitt så att rutorna hålls kvar ytterligare 30-40 år. Det blev till och med tid för en paus då och då med besök hos killarna på tennisbanan där andra talanger kom i dagen.

Snickargänget bakom tennnisbanans lyft, från vänster: Alexander Johansson. Alfred Enochsson och Hugo Myrsell. Foto: Kjell-Åke Klockars

Även om två veckor rann snabbt iväg, så hanns allt med – finns inget mer att göra?
Det enda som fanns orört var stora gräsplanen och hade byns målarfirma kört dit grön färg, så hade tjejerna säkert gett sig ikast även med stora gräsplanen.
Tennisplanen intill från glada 70-talet har sett sina bästa dagar, trots nödvändigt underhåll.
Huvudjobbet nu var att sätta en ny sarg runt hela banan som ersättning för murkna bräder som efter bästa förmåga försökt hålla förlupna bollar kvar på planen. Tjälen har med åren lyft de bärande stolparnas fundament både en, två, ibland tre och fyra decimeter och lämnat en öppning för bollarna att rinna ut. Nu sitter sargen där och tillsammans med övrig uppiffning lyft banan åtskilliga klasser.

Snickargänget bakom tennnisbanans lyft, från vänster: Alexander Johansson. Alfred Enochsson och Hugo Myrsell. Foto: Kjell-Åke Klockars
En mossbelupen bänk – anno Björn Borg – blev med ens en paradbänk i pojkarnas händer.

Tennisintresset är inte som under Björn Borgs dagar då det var svårt att överhuvudtaget få speltid.
Efter några bottenår har tennisintresset de senaste åren fått en renässans och även om det ännu finns gott om lediga tider i Fäggeby, så ses allt oftare racketar svingas på banan.
Senaste lyftet av banans klass torde öka intresset än mer.
Banan i Fäggeby byggdes av lokala entusiaster som dock med tiden flyttat från byn och då verksamheten var låg för ett antal år sedan bestämdes att Fäggeby Tennisklub skulle läggas ner. Banan och tusenlapparna i kassan skänktes till aktiva Säters tennisklubb.
– Nu har banan blivit fantastiskt fin, helt i klass med de allra bästa banorna, berömmer Bertil Henninsson i Säterklubben som njöt över ungdomarnas insats.

Materielet till tennisbanan och färgen till omklädningspaviljongen står kommunen för – liksom förstås undomarnas lön.
– Det har blivit fantastiskt fint, kul att kommunen inte glömmer de små byarna, är en i raden av positiva kommentarer.
Till detta positiva hör också att kommunen ordnat med ny panel på omklädningspaviljonens solsidor.

Inskickat av
Kjell Åke Klockars

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS