ANNONS

Foto: Dreamstime

Flera lagsporter har ”stängt” säsongen

Det är många sporter som lagt ned säsongen på grund av corona. Bland annat har handboll, innebandyn och ishockeyn på distriktsnivå tagit det beslutet.

Svenska Innebandyförbundets styrelse tog nyligen beslutet att avsluta säsongen för damallsvenskan och herrar division 1 herr. Samtliga distriktsförbund beslutade samtidigt att avsluta distriktsserierna för seniorer.
De enda seniorserierna som är i gång är de högsta för damer och herrar samt herrar allsvenskan.
Även handbollsförbundet har beslutat att avveckla allt spel från division 1 och nedåt och detsamma gäller i
ishockeyn från division 2 och nedåt och även bowlingens seriespel.

Samma väg har bandyn, basketen och volleybollen med flera på lägre serienivåer tagit.
– Vi förstår att det kan finnas en del som har uppfattningen att vi borde ha fattat det här beslutet tidigare, men för svensk innebandys skull har vi väntat in i det längsta. Det är oerhört ledsamt för hela innebandysverige att verkligheten ser ut som den gör med pandemin, säger Svenska Innebandyförbundets generalsekreterare Mikael Ahlerup.
Tävlingsenheten på förbundet har under en lång tid arbetat för att skapa olika scenarier, men med nuvarande utveckling i samhället finns det ingen möjlighet att slutföra serierna på ett rättvist sätt.
– Vi har kommit till en punkt där ett beslut måste fattas och vi tycker tillsammans med samtliga våra distriktsförbund att det här beslutet är det bästa för innebandyn under de omständigheter som råder i landet, säger Ahlerup.

För juniorallsvenskan, damjuniorernas SM för 18-åringar och SM för pojkar 16 år är inget beslut taget. Förbundet följer utvecklingen och utvärderar löpande om det finns förutsättningar för att längre fram kunna genomföra tävling för de aktuella åldersgrupperna.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS