ANNONS

Några av förra sommarens sommarjobbare hos Tunabyggen.
Foto: Simon Berglund/Tunabyggen

Fler får sommarjobb hos Tunabyggen

Tunabyggen anställer fler sommarjobbare i år på grund av den pågående coronapandemin.

Tunabyggen tycker det är viktigt att kunna erbjuda ungdomar sommarjobb och i år känns det ännu viktigare.
Tunabyggen ökar nu antalet ungdomar som får sommarjobb i sommar. Totalt 32 sommarjobb erbjuds mot de 25 som var planerade i år – en ökning med 28 procent. I huvudsak är det skolungdomar mellan 16 och 19 år som erbjuds arbete.
Den pågående coronapandemin gör det svårare för ungdomar att få sommarjobb. Många av de arbetsplatser som normalt är i behov av sommarjobbare är nu stängda eller har dragit ner på verksamheten.

– Det är alltid viktigt för Tunabyggen att kunna erbjuda ungdomar sommarjobb och i år känns det ännu viktigare, säger Marianne Lund, HR-chef.
Ungdomarna som får sommarjobb hos Tunabyggen jobbar under tre sammanhängande veckor, i början eller slutet av sommaren, med skötsel av utemiljön i bostadsområdena. Det innebär arbetsuppgifter som att rensa rabatter, klippa buskar, enklare målning och hålla rent i områdena.

Urvalet bland årets sökande är gjort och de som fått jobb i sommar har fått besked.
– De som får jobb hos oss får inte vara rädda för att hugga i, säger Marianne Lund.
– Det är givande för oss att ha dessa ungdomar hos oss under några veckor varje sommar och förhoppningsvis är det givande även för dem. De får komma i kontakt med arbetslivet och med Tunabyggen och får en möjlighet till inkomst. Det kan vara av stor betydelse för många ungdomar och många familjer att de kan tjäna ihop egna pengar.

Tunabyggen är även generös med praktikplatser och tar varje år emot praktikanter från både grundskolan, gymnasiet, högskolan och yrkeshögskolan.
– Vi vill bidra till ungdomars utbildning och ge inblick i vårt företag. Vi ser det också som en möjlighet att få in kompetens i vår verksamhet genom ungdomar som är mitt uppe i sin utbildning, avslutar Marianne Lund.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS