ANNONS

Vasaskolan har delvis ställt om till fjärrundervisning.
Foto: John Leander

Fjärrundervisning på Vasaskolan

HEDEMORA Trängseln i skolan och i kollektivtrafiken behöver minskas under coronapandemin. Därför har Hedemora kommun beslutat att Vasaskolan ska undervisa på distans.

Rent praktiskt innebär förändringen inte att kommunens högstadieelever kommer att få vistas hemma hela tiden. Dagarna kommer i stället att delas upp mellan årskurs 8 och 9.
Det betyder att åttorna under terminens första veckor kommer att närvara på skolan måndagar onsdagar, medan niorna närvarar tisdagar och torsdagar. Under övriga dagar gäller undervisning på distans enligt ordinarie schema.

En E-tjänst har inrättats för att eleverna ska kunna beställa skollunch de dagar de studerar hemifrån.
Eleverna i årskurs sju, liksom elever i grundsärskolan, berörs inte av ändringen utan ska fortsätta gå till skolan som vanligt.
– Vi tänker att det är lättare för åttor och nior att arbeta enskilt. Sjuorna behöver mer struktur och stöd, säger Niklas Nordahl, tillförordnad skolchef på Hedemora kommun.

Elever som av andra skäl inte kan studera på distans kommer också att få komma till skolan. Till exempel elever som inte har tekniska förutsättningar att delta i undervisningen online från hemmet. Vilka elever som har behov av undervisning på plats kommuniceras tillsammans med klassmentor och vårdnadshavare.
Sammantaget tror Niklas Nordahl att dessa åtgärder kommer att räcka.
– Vi får bort ungefär 130-140 elever, så det blir betydligt luftigare i korridorerna.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS