ANNONS

Fint fotbollsfrämmande i Kvarnsveden

BORLÄNGE. De allsvenska giganterna inom svensk herrfotboll; IFK Göteborg och Djurgårdens IF, gästar Kvarnsveden i sommar. Närmare bestämt 16 juni då lagen drabbar samman på Ljungbergsplanen.

Initiativtagare är Sören Andersson som under många år arrangerat träningsläger för allsvenska fotbollslag i Dalarna.
– IFK Göteborg ligger på träningsläger i Moskogen, Leksand, och behöver en match i benen. Det var tänkt att bli IK Brage, men då de är i seriespel fungerade det inte. Det fick bli Djurgården istället, berättar Mikael Norling i arrangörsstaben.
Han representerar Ornäs BK som är anordnare tillsammans med Kvarnsvedens IK med Olle Davidsson i spetsen.
Förutom en idrottslig upplevelse erbjuds det möjlighet att prata fotboll med Djurgårdens sportchef Bosse Andersson och IFK Göteborgs sportchef Mats Gren.
Mats, som började sin fotbollskarriär hemma i Falun med Falu BS, har med säkerhet en hel del att berätta om från en lång proffskarriär som både spelare och tränare. Kanske också en och annan anekdot från VM i Italien 1990 då han kämpade om en plats i anfallet med spelare som Tomas Brolin, Stefan Pettersson och Johnny “Bråttom” Ekström.
– Vi har begränsat med platser till föredraget där det också ingår mat samt entré till matchen. Så skynda er att boka, uppmanar Mikael Norling.
Förhoppningen hos de båda arrangörerna är att det ska bli en slant över till föreningarna.
– Det är också roligt att få visa allsvensk fotboll i Kvarnsveden igen, slutar Mikael Norling.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS