ANNONS

Goda Mål UF: Lovisa Högman, Hanna Gustavsson och Klara Angberg.
Foto: VBU/Tova Jansson

Fina framgångar för VBU:s unga företagare

LUDVIKA Västerbergslagens utbildningsförbund, VBU, fick en bra start på UF-läsåret med Goda Mål UF och Stop UF som fick dela på andraplatsen i “Årets pitch i Dalarna”.

UF läsåret 2020/21 i Dalarna öppnades med tävlingen Årets Pitch.
Som inledning till tävlingen organiserades Draknästet med mer än 200 UF-företag från hela Dalarna.
VBU:s unga företagare fick också vara med, med 12 drakar och 32 företag från Ekonomiprogrammet, EK, Handels- och administrationsprogrammet, HA, Samhällsvetenskapsprogrammet, SA, och Teknikprogrammet, TE, som presenterade sina produkter.
Fyra av dem gick vidare till semifinalen av Årets Pitch: Attention UF (HA), Goda Mål UF (EK), Gårdslådan UF (EK) och Stop UF (HA).
För en tid sedan fick VBU veta att skolans elever från Goda Mål UF och Stop UF fick delad andraplats bland de sex finalisterna.

STOP UF vill vara med och påverka samhället med hjälp av föreläsningar riktade mot den yngre generationen kring ämnet din rätt i sängen, att våga säga nej och att äga rätten till sin kropp, medan Goda Mål UF erbjuder en kokbok med Leksand IF-spelarnas bästa recept som passar alla. Förutom en inblick i spelarnas kök kommer man också få ta del av exklusiva intervjuer och tips för att lyckas både inom hockeyn och i det privata.
“Superkul att gå vidare till topp-6 i Dalarna. Tyvärr slutade det på en andraplats men vi är nöjda över vår insats och gjorde inget annat än vårt bästa,” berättade tjejerna från STOP och Goda Mål UF.
VBU:s duktiga elever från Ludvika och Smedjebacken och deras lärare visar redan i början av läsårets UF-tävlingar på kvalitetsarbeten.

STOP UF: Isabelle Bergh, Clara Sjöblom och Frida Behmrell. Foto: VBU/Marija Ratković Vidaković
Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS