ANNONS

“Som vanligt hävdar jag att Filmstudions program är fyllt av en härlig internationell blandning av det senaste årets mest hyllade, prisbelönade och omtalade filmer”, säger Bosse Hedman, ordförande för Avesta Filmstudio.
Foto: Arkiv

Filmstudion har startat vårsäsongen

AVESTA. Avesta Filmstudio har kört i gång vårens program på Biograf Myntet. Bland filmerna som ska visas finns bland annat Parasit, And then we danced och Om det oändliga.

Den 9 januari drog vårsäsongen i gång för Avesta Filmstudio. Det kommer att visas två filmer varje torsdag, fram till den 23 april.
– Som vanligt hävdar jag att Filmstudions program är fyllt av en härlig internationell blandning av det senaste årets mest hyllade, prisbelönade och omtalade filmer. Då filmåret 2019 nu sammanfattas av filmkritikerna både i Sverige och internationellt finns många av vårens filmer med på topp 10-listorna, säger Bosse Hedman, ordförande för Avesta Filmstudio.
Bland filmerna han lyfter fram märks sydkoreanska Parasit, som belönades med Guldpalmen för bästa film i Cannes.
– Det är den stora favoriten och nämns även som en het kandidat inför Oscarsgalan, säger Bosse Hedman som även nämner franska Porträtt av en kvinna i brand, amerikanska Marriage Story, spanska Smärta och ära och brittiska Sorry we missed you.
– Sveriges Oscarsbidrag And then we danced och Roy Anderssons Venedigbelönade Om det oändliga finns på listorna över bästa svenska filmer.
Totalt väntar 15 filmupplevelser på Filmstudions omkring 200 medlemmar under våren.
– Och vi vill fortfarande gärna bli fler, det finns fortfarande några tomma biofåtöljer som väntar på nya medlemmar, hälsar Bosse Hedman.

Publicerad i Annonsbladet Dalarna, Avesta/Norberg v3

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS