ANNONS

Foto: Dreamstime

Filatelister firar Frimärkets dag

FALUN z Falu Filatelist- och Vykortsförening, i samarbete med Falu kommun, kan i år arrangera Frimärkets dag lördag den 13 november i Ljussalen på stadsbiblioteket, Falun.

Förra året kunde inte evenemanget genomföras, men i år blir det alltså av.
Det blir försäljning av frimärkshäftet ”Ut och njut” med brevporto som visar motiv med olika uteaktiviteter vintertid, samt försäljning av frimärkshäftet ”Trädgårdstomtarnas jul” med julpostporto.
Föreningen förfogar över en poststämpel, vilket gör att den som vill kan få frimärken Falustämplade.
Arrangörerna har även en stor låda med frimärksklipp, där ungdomar under 18 år kan välja ett kuvert fullt med frimärken helt gratis. Vuxna har samma möjlighet, men då till en kostnad av tio kronor.
Under dagen erbjuder filatelistföreningen hjälp med rådgivning och värdering av frimärkssamlingar.

Föreningsordsförande Lars-Erik Måg berättar att det brukar vara mycket populärt. Det finns många som kanske har ärvda frimärkssamlingar i hemmen, men de har inte en aning om vilket värde de har.
När de som vill ha hjälp kommer till föreningen med sina samlingar kan de få en snabb bedömning av värdet, men också råd om vart de kan vända sig om de vill sälja sina samlingar.
Två gånger om året kan privatpersoner få den servicen kostnadsfritt, det är på Frimärkets dag på hösten och vid Öppet hus på våren.
Frimärkets dag sker klockan 11.00-14.00.
Fotnot: Filatelist betyder frimärkssamlare.
MARIA KARLSSON

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS