ANNONS

Kommunalrådet Leif Pettersson (S) klippte bandet som Seden Hassan och Hafsa Liban höll i. I bakgrunden social- och utbildningsnämndens ordförande Håkan Frank (M).
Foto: Veronica Rigtorp

Festligt klipp för förskolan Bäret

Förskolan Bäret på Ludvika gård har nu invigts. Förskolan består av fem avdelningar och fyra rymliga utegårdar och rymmer 75 barn.

Bärets förskola i Ludvika gård är inrymt i lokaler som tidigare varit bland annat dagcenter.
Förskolan har fem avdelningar, alla med namn som anknytning till bär: Blåbäret, Hallonet, Lingonet, Hjortronet och Björnbäret. Tre av avdelningarna är för mindre barn i åldern ett till tre år.
Två av avdelningarna öppnade redan tidigare, och de tre senast renoverade öppnade nyligen.
Här arbetar tolv pedagoger, och det finns plats för 75 barn. För tillfället har förskolan 35 barn inskrivna.

Förskolans motto är ”Jag kan om jag får”. Det betyder att personalen utgår från barnens egen utveckling, arbetar med deras självkänsla och stöttar dem för att de ska kunna klara saker själva.
Vid invigningen var gården pyntad med både ballonger och serpentiner.
Det gulblåbandet klippte Leif Pettersson. Till sin hjälp hade han Seden Hassan och Hafsa Liban.
Kommunalrådet Leif Pettersson (S) överlämnade en Ludvikahäst och ett Ludvikalexikon till rektor Jaana Mikkilä-Nilsson. Hon fick även motta en gåva på 5 000 kronor från social- och utbildningsnämndens ordförande Håkan Frank (M). Gåvan kan användas valfritt i utbildningsverksamheten.

Rektorn Jaana Mikkilä-Nilsson, som tillträdde i mars, får beröm av sina kollegor för den goda stämningen på förskolan. Miljön framhålls som ett starkt bidrag till arbetsklimatet, med sina rymliga ytor både inne och ute.
Personalen har egna arbetsrum och det finns gott om utrymme på de fyra utegårdarna för lek. Om utegårdarna ändå känns liten så finns skogen nära. Även tillagningsköket är väl tilltaget.
Bygget sågs till en början som en ordinär renovering, men visade sig snart ha vissa konstruktionsutmaningar, då till exempel innertakhöjden varierade i byggnaden.
– Etapp ett tog längre tid än beräknat, berättar byggchefen Jan Hedberg.
Prognosen för slutsumman av bygget ligger i dag på 41 miljoner kronor, men då har inte alla fakturor kommit in.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS