ANNONS

Luddes Hundcenter på lunchpromenad. Längst fram i hundpromenaden kom Linda Ahinko med Frank och Moody, därefter Viktor Niininen med Kajsa och Frank och Christina Smulter med Astric och Stella längst bak Daniel Ekberg med Glader och Kira.
Foto: Veronica Rigtorp

Femårskalas på hunddagis

Luddes hunddagis firar fem år och byter namn till Luddes hundcenter.

Luddes hunddagis startade 2015 och firandet genomfördes under kooperativa veckan.
– Vi är ett arbetsintegrerat socialt företag och ett arbetskooperativ. Vår verksamhetsidé är att vi ska finnas till för hundar som behöver passning och omvårdnad, samt för människor som behöver utvecklas och närma sig den ordinarie arbetsmarknaden, säger Christina Smulter.
Under åren som verksamheten drivits har den utvecklats och bland annat har personalen vidareutbildat sig för att kunna erbjuda ännu fler tjänster till hundägare i Ludvika.
Därför byter de nu namn till Luddes Hundcenter, för att med namnet göra det tydligt att de är och gör betydligt mer än bara hunddagisverksamheten.
– Vi vet att många hundägare behöver hjälp med kloklippning och allt fler frågar också efter tjänster som massage av hunden och träning av problematik kring en hund. Vi vill nu med namnbytet visa för Ludvikas hundägare att de kan vända sig till oss för att få den här hjälpen, säger verksamhetsledare Christina Smulter.

Femårsfirandet var självklart covidsäkrat och medverkande kunde delta utomhus under vovvsarnas ordinarie förmiddags- och eftermiddagspromenad.
På Luddes Hundcenter har man skapat en arbetsplats för och med människor med olika arbetshinder och verksamheten är anpassad efter varje individs arbetsförmåga.
För den som är i behov av arbetsträning och rehabilitering är det viktigt att komma igång i lagom takt och få rutiner i vardagen.

På Luddes blir man del i en gemenskap, känner sig behövd och får möjlighet till personlig utveckling. Närheten till hundarna och promenader i vacker natur är motiverande, läkande och lugnande.
– Hos oss är medbestämmande och delaktighet viktigt och allas röst är lika mycket värd. Vi vill ge fler personer möjlighet till arbetsträning och rehabilitering och via gemenskapen på Luddes finna grogrund för välmående och utveckling, säger Christina Smulter.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS