ANNONS

Jonas Ek och Felicia Larsson har två av de bärande rollerna, Jonas som Mr Warbucks och Felicia spelar barnhemsbarnet Annie.
Foto: Mikael Eriksson

Felicia är Horndals egen Annie

HORNDAL. Musikalen Annie sätts nu upp i Kulturforum i Horndal. 15-åriga Felicia Larsson har huvudrollen som barnhemsbarnet Annie. Hennes motspelare är Jonas Ek.

Det är tisdag kväll och i Kulturforum i Horndal pågår repetitionerna för fullt av musikalen Annie. Regissören David Johansson styr och ställer med ensemblen:
– Memorera nu, kolla höger, kolla vänster, kolla fram.

Aulan är en blandning mellan teaterscen, omklädningsrum och byggarbetsplats. Många pusselbitar är det som ska läggas på rätt plats innan ridån kan gå upp. Och just detta med att få ihop allting till en helhet är det som tjusar David. Han säger att för många i ensemblen är det första gången som de står på en scen av denna storlek. Något som i sig kan vara en utmaning att möta.

Det är Svenska Kyrkan som står bakom satsningen att sätta upp musikalen. Men pengarna kommer från ett helt annat håll. Det är pengar som kommer från avverkningen av Googleskogen och som Avesta kommun har delat ut till olika projekt som gjort det möjligt att sätta upp musikalen. David säger att det kändes rätt att välja just musikalen Annie. Framförallt att det tillåts vara en stor barngrupp med på scenen.
Ensemblen är ovanligt stor och har en bredd både vad gäller ålder och bakgrund.
– Det är ett drömgäng, säger David

Valet av vem som skulle spela Annie var självklart.
– Jag har länge tänkt låta Felicia Larsson få göra något stort och mäktigt, säger David.
– Spännande, det är så mycket nytt, så mycket mer repliker, säger 15-åringen själv om att få spela huvudrollen Annie.
Hon och David har samarbetat sedan hon var tio år.

Däremot var det lite svårare att hitta vem som skulle bli hennes motspelare. Till slut blev det Jonas Ek som fick frågan och som tackade ja till rollen som Mr Warbucks.
Jonas har ett förflutet inom Bergslagsteatern och återvänder nu hem. Senast han stod på en scen i Avesta var 2003. Jonas arbetar som frilansande skådespelare och regissör samt röstpedagog. Han beskriver arbete med Annie som roligt och kaosartat. Precis som det ska vara inför en stor premiär.

Fyra föreställningar är inplanerade med premiär 29 mars och den sista spelas redan 31 mars.
– Vår ambition är att musikalen ska vara möjlig för alla att besöka, och utifrån det har vi satt biljettpriset, säger David.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 13 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS