ANNONS

commercial jazz 10-13 år, nivå 2 när KFUM Dansstudio höll sin säsongsavslutning.
Foto: Veronica Rigtorp

Fartfylld uppvisning av 600 danselever

BORLÄNGE. Trots alla motgångar och konkurshot under terminen genomförde KFUM Borlänge Dansstudio sin uppskattade säsongsavslutning med stor dansshow.

Ett dragplåster i andra advent som fyllde Hagagymnasiets aula ett flertal gånger under helgen.
I dansshowerna fick KFUM Borlänges dansstudioelever och lärare visa upp vad de lärt sig/lärt ut under höstterminen.
– Studion får ofta namnet “studion med hjärtat”, där kärleken till dansen och varandra,
gemenskapen och sammanhållningen på studion är en lika stor del som själva dansen, säger Kerstin Hedberg, verksamhetsansvarig.
Under andra adventshelgen genomförde KFUM Dansstudio sin terminsavslutande dansshow i Haga gymnasiets aula, med cirka 600 elever fördelade på 52 grupper.Allt från småttingarna på tre år till avancerade grupper i tonår/vuxen.
Repetitioner började redan på fredag, och föreställningarna visades både lördag och söndag för att alla grupper skulle hinna med att visa upp sig.

 

 
Dansshownumren innehöll allt från balettlek, danslek för tre- fyraåringar till commercial jazz, modernt, feminin vibe, streetdance, hiphop avancerad för övre tonåren.
Att framträdandena hölls på Hagagymnasiet har sin enkla förklaring i att det är den enda lokalen i Borlänge där alla medverkande barn och ungdomar får plats och har dessutom plats för 500 personer i publiken till varje föreställning.
Dans studion anlitade proffs som byggde om scen och satte ett proffsigt ljus så eleverna fick en fin inramning till sina dansnummer.
– Våra elever längtar till den här helgen då de får visa upp vad de lärt sig för sina nära och kära, ögonen glittrar ikapp med paljetterna i deras kläder, det är verkligen terminens höjdpunkt för oss, berättar Kerstin Hedberg.
Det märktes också i Hagagymnasiets lokaler, der det var liv oh rörelse överallt, med glada dansare i alla åldrar.
– Vi har 27 anställda danslärare, allt från utbildade danspedagoger till elever som går estetlinjen på gymnasiet. Vi har denna termin två lärare som pendlar hit från Stockholm en dag i veckan.
Danslärare är utomordentliga förebilder för de yngre eleverna. KFUM vill att dansen ska förmedla glädje, självkänsla och att alla kan vara med.
– För oss är dansen så mycket mer än bara dans, det är bra motion, dansen ger styrka, balans och hållning, eleverna får dansa (arbeta) i grupp, visa hänsyn, vara ödmjuka inför varandra och så mycket mer, avslutar Kerstin Hedberg och tillägger att jobbet för vårterminen pågår förfullt.

Publicerad i Annonsbladet Dalarna, Borlänge/Gagnef v51

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS