ANNONS

Från vänster Amanda Gustavsson, Simone Öbrell och Lina Olsson, från klass 9B, som även åker slalom i Uvbergsbacken privat.
Foto: Veronica Rigtorp

Fartfylld friluftsdag i solsken

Bra väder och en snötäckt slalombacke lockade Bergaskolans högstadieelever.

När Bergaskolan hade friluftsdag för skolans sjunde-, åttonde- och niondeklassare, var det hela 110 elever som valt aktiviteten skidåkning i Uvbergsbacken.
– Den här aktiviteten är mest populär av alla, så har det varit i alla år, berättar Lena Karlsson, biträdande rektor som assisterar en elev i Uvbergsbacken som behöver ett plåster.

Eleverna kunde välja på skidåkning i Uvbergsbacken, skridskor vid Heros eller promenad. Pimpelfiske fanns också med som val när det hela planerades, men efter den massiva värmen och regnet ströks den aktiviteten.
– Vi vågar inte ta ut barnen på isen när den är så här dålig, förklarar Lena Karlsson.
Det är ganska hårt i backen, då det töat dagarna innan friluftsdagen, plus att det natten före varit lite kallare igen vilket skapat ett täcke av hårt packad snö.

Några som var nöjda oavsett det hårda underlaget var tjejerna Amanda Gustavsson, Simone Öbrell och Lina Olsson från klass 9B, som även åker slalom i Uvbergsbacken privat.
– Ja, vi är här jätteofta, säger Amanda Gustavsson, innan hon och kompisarna åker in i liftkön.
En liftkö som är uppdelad i två infartsfållor uppskyltade med rekommendationen om en stavlängd till framförvarande åkare.

Hela 110 elever från Berga skola passade på att besöka Uvbergsbacken under friluftsdagen. Foto: Veronica Rigtorp
Bergaskolans friluftsdag i Uvbergsbacken lockade hela 110 åkare och är alltid lika populärt bland de aktiviter som eleverna får välja bland, berättade biträdande rektor Lena Karlsson. Foto: Veronica Rigtorp
Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS