Färsk förening slår ett slag för padelspel

Styrelsen i nystartade Avesta padelklubb. I bakre raden står Andreas Stålberg, Anders Axelsson, Jens Torsell och Mattias Pettersson. Främre raden Lenny Nyström, Marielle Isaksson och Rickard Björklund, ordförande.
Foto: Kenneth Johansson
AVESTA. I den nystartade föreningen Avesta padelklubb pågår verksamhetsplaneringen för fullt. Målet är att komma igång med tävlings- och träningsverksamhet.

Den färskaste idrottsföreningen på Avestas lista över föreningar är Avesta padelklubb.
– Nu är vi en formell förening och vi får hoppas att det blir ett stort intresse. Men intresset för padel blir bara större och de som testar blir kvar. Jag tror inte jag har hört nån som testat och inte kommer tillbaka, det är en lätt och rolig sport. Och det är många lite äldre som idrottat förr som testat och fått en nytändning, säger klubbens ordförande Rickard Björklund.

Rickard är lite av spindeln i nätet och en av initiativtagarna till startandet av klubben.
– Vi var några stycken som började att snacka men sen var det kanske jag som tryckte på knappen och sa att nu tar vi steget och får det att rulla på.
Klubbmärket har alldeles nyligen blivit färdigställt och planeringen över verksamheten pågår för fullt.
– Mål och vision är i första hand att komma igång med en tränings- och tävlingsverksamhet.

Vad får man då som medlem i Avesta padelklubb?
– Klubben håller i seriespel och man får möjlighet att vara med i träningsgrupper. Man får även möjlighet att skaffa sig en tävlingslicens för att vara med i sanktionerade tävlingar. Vi vill få en samhörighet och syftet med klubben är att få ungdomar men även grupper för vuxna som vill lära sig. Men det blir en utmaning, det här med ideellt arbete. Finns det folk som kan hjälpa till så blir det lättare att jobba.

I början av nästa år är tanken att träningsverksamheten skall startas upp.
– Vi har inte kört igång med nå grupper än men vi har ett gäng barn och ungdomar som visat intresse. Vi kör igång träningen med dem först och vi siktar på att få igång träningsgrupper i slutet av januari. Jag har steg 1-utbildning och kommer att vara ansvarig men jag kommer även att ha flera hjälptränare.

Även om inte någon organiserad träning startats upp än så har klubben hunnit arrangera en mixedtävling där elva par kom till spel. Och kommande helg, 14-16 december, väntar en ny tävling, Luciaslaget.
– Det blir två herrklasser, A och B med 16 par i varje klass. Vi har skickat ut inbjudan till Gävle, Västerås och Uppsala och eventuellt får vi ett roligt besök av landslagstjejer från Västerås.

Padelsporten växer otroligt snabbt och nu återstår det att se hur stor Avestas senaste förening, APK, kommer att bli.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 50 2018.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

AVESTA.Hockeytalangen Maja Nyhlén Persson kände att det var dags för ett miljöombyte och hon har nu skrivit på för en ny klubb, hon byter Leksand mot Brynäs.
AVESTA. Avesta Bisons, som spelar SM-serien i flaggfotboll, har stått värd för ett matchsammandrag på Avestavallen.
FALUN. En ung idrott som bygger på gamla instinkter. Nu befinner man sig på nästnästa nivå. Och de officiella svenska mästerskapen i funktionell fitness hägrar i Falun.