ANNONS

En man i 25-årsåldern, bosatt i ett angränsande län, har dömts till fängelse för bland annat tre fall av misshandel, som skedde i Hedemora och Säter.
Foto: Pär Sönnert

Fängelse väntar man som misshandlade tre personer

HEDEMORA/SÄTER En man i 25-årsåldern, bosatt i ett angränsande län, har dömts till fängelse för bland annat tre fall av misshandel. Brotten har bland annat begåtts i Hedemora och Säter, för ett par år sedan.

I samband med studentfirandet i Hedemora, i juni 2018, hoppade mannen på en annan man och slog denne till marken.
Sommaren efter, i juli 2019, slog mannen en glasflaska i huvudet på en man. Detta skedde på en plats i centrala Säter.

I slutet av september 2019 konfronterades mannen av en annan man, efter att den nu dömde mannen sladdat med sin bil så att det flög grus på den andre mannens bil. I samband med detta fick den andre mannen ett slag i ansiktet så att han föll till marken. Detta skedde i Hedemora.

I slutet av augusti 2018 stal mannen en bil, i Hedemora, och körde den trots att han saknade körkort. Dessutom lät han bli att stanna på polismans tecken, på Sturegatan i Hedemora.

Ett år senare, i slutet av augusti 2019, körde mannen bil på bland annat Vasagatan i Falun trots att han saknade körkort och var påverkad av hasch, kokain och MDMA, som är narkotikaklassat.
Slutligen körde mannen bil, i Sala kommun, i början av oktober 2019 trots att han saknade körkort och hade brukat hasch och MDMA.
En polispatrull som följde efter bilen har vittnat om den vårdslösa färden, där bland annat fotgängare fick kasta sig i diket för att inte bli påkörda.
Dessutom framfördes bilen på fel sida vägen, där det var dålig sikt. Plötsligt hittade polisen bilen övergiven och föraren hade klättrat upp i ett träd en bit därifrån. I fickan hade han bilnyckeln.

Mannen har erkänt samtliga brott och Falu tingsrätt anser att det är bevisat att han begått brotten. Tingsrätten dömer mannen till fyra månaders fängelse för tre fall av misshandel, tre fall av olovlig körning, två fall av ringa narkotikabrott, två fall av rattfylleri samt ett fall vardera av tillgrepp av fortskaffningsmedel, vårdslöshet i trafik och brott mot trafikförordningen.
Dessutom ska han betala skadestånd till trion som han misshandlade, betala 800 kronor till Brottsofferfonden samt stå för kostnaderna för provtagning och analys, vilket uppgick till 839 kronor.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 23, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS