ANNONS

Fängelse väntar man som försökte tvinga till sig sommarstuga

NORBERG/AVESTA En man från Norbergs kommun har dömts till fängelse för att ha försökt utpressa en person att skriva över en sommarstuga på mannen. Han döms även för misshandel av personen.

Den nu dömde mannen är i 35-årsåldern och bosatt i Norbergs kommun. Någon gång under juli månad i år slog han en annan person på armen så att personen fick ont. Målsäganden har även berättat att mannen, i början av augusti i år, tvingade målsäganden att ta ut 1 500 kronor till honom. Detta skedde i Avesta kommun.

I samband med detta hade mannen, enligt målsäganden, även blivit hotfull och sagt att han skulle skjuta skallen av målsäganden. Enligt målsäganden sade mannen även att han ville att målsäganden skulle skriva över äganderätten på en sommarstuga eller en lägenhet till honom.

Mannen själv har förnekat brott. Han har uppgett att han blev väckt och då råkade slå ut med handen och att han kände att handen då träffade något, men att detta inte var något hårt slag. Enligt honom så frågade han målsäganden om han kunde få lite pengar. Enligt mannen var det inget tvång bakom detta. Han har även uppgett att han aldrig sagt något om äganderätten till sommarstugan och lägenheten.

Ett vittne har berättat vad målsäganden har berättat för honom om händelserna. Vittnet såg även ett blåmärke på målsägandens axel och noterade att målsäganden var uppjagad.

Falu tingsrätt anser att målsäganden har lämnat en trovärdig och tillförlitlig berättelse, som får stöd av det som både den nu dömde mannen och vittnet berättat. Sammantaget anser tingsrätten att det är bevisat att mannen misshandlat målsäganden, tvingade till sig pengarna och även försökte få målsäganden att skriva över äganderätten för sommarstugan eller lägenheten på honom.

Falu tingsrätt dömer mannen till sex månaders fängelse för misshandel, olaga tvång samt försök till utpressning. Han ska även betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 39, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS