ANNONS

Fängelse väntar man som döms för flera stölder

SMEDJEBACKEN En man med postadress i Säters kommun har dömts till sex månaders fängelse för brott som begåtts i Smedjebackens och Hedemora kommun. Det handlar bland annat om sju stölder.

Stölderna har inträffat under våren och början av sommaren i år, på olika platser i Smedjebackens kommun samt en plats i Hedemora kommun.

Mannen har erkänt häleri samt ett fall av stöld. I övrigt har han förnekat brott.
Häleriet gällde en stulen släpvagn som mannen har haft i sin ägo och även brukat.

Stölderna gäller diverse gods, bland annat verktyg, lampor och en ljusramp tillhörande ett skogsföretag. Totalt har mannen stulit gods på sju olika platser. Det sammanlagda värdet på det stulna godset uppgår till omkring 158 500 kronor.

Falu tingsrätt anser att mannen har erkänt de brott där åklagaren har visat bevisning som mannen inte har kunnat förklara bort. Ett par av mannens övriga förklaringar anser tingsrätten vara “så osannolika att de kan lämnas utan avseende”. Tingsrätten anser att mannen “har en låg trovärdighet” i ansvarsfrågan. Sammantaget anser tingsrätten att det är bevisat att mannen har begått brotten.

Tingsrätten dömer mannen till sex månaders fängelse för sju fall av stöld och ett fall av häleri. Dessutom ska han betala skadestånd till fyra av målsägandena på totalt 28 773 kronor samt 800 kronor till Brottsofferfonden.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter och Ludvika/Smedjebacken) nr 33, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS