ANNONS

En man från Avesta kommun döms till fängelse i två år och nio månader, bland annat för flera brott som begåtts mot två minderåriga flickor.
Foto: Dreamstime

Fängelse väntar man som döms för barnvåldtäkt

AVESTA En man från Avesta kommun döms till fängelse i två år och nio månader för flera brott som begåtts mot två minderåriga flickor. Han döms även för att ha hotat en annan man samt ofredat ett barn.

Mannen i fråga är i 25-årsåldern. En tonårsflicka, som var under 15 år, har berättat att mannen förgripit sig på henne i en bil, på en plats i Avesta kommun. Hon har även berättat att mannen har tafsat på henne och även skickat bilder och meddelanden med sexuella anspelningar till henne.

Flickan har berättat att mannen även hotat henne till livet, om hon skulle avslöja vilket konto han använde på text- och bildappen Snapchat.
I bilen hittades en spermafläck och analysresultat talade extremt starkt för att fläcken innehöll DNA från mannen och flickan.
Falu tingsrätt anser att flickans berättelse är detaljerad och sammanhängande och att det är bevisat att mannen begått brotten.

Mannen döms även för att ha hotat en annan man, genom att skicka en ljudfil till mannen där det sägs “hotelser uttalade i upprört tillstånd”.
Mannen döms även för att ha skickat bilder på sin penis samt andra meddelanden med sexuellt innehåll till en annan minderårig flicka. Han döms även för att ha försökt få flickan att skicka nakenbilder på sig själv till honom.

Slutligen döms mannen för att ha ofredat ett barn, genom att dra barnet i kinden. Även detta ska ha skett i Avesta kommun, någon gång mellan september 2020 och januari 2021.
Mannen själv har förnekat samtliga brott.

Falu tingsrätt dömer mannen för våldtäkt mot barn, sexuellt övergrepp mot barn, ofredande, olaga hot, försök till utnyttjande av barn för sexuell posering samt två fall av sexuellt ofredande. Han döms till fängelse i två år och nio månader. Dessutom ska han betala 190 000 kronor i skadestånd till barnet samt 5 000 respektive 15 000 kronor i skadestånd till de andra två målsägandena.

 

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 19, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS