ANNONS

En man i 45-årsåldern har dömts för att ha brutit sig in i gymnastiksalen vid Klockarskolan i Säter och stulit gods.
Foto: Pär Sönnert

Fängelse väntar man som bröt sig in i gymnastiksalen vid Klockarskolan

SÄTER En man i 45-årsåldern, bosatt i ett angränsande län, har dömts för att ha brutit sig in i gymnastiksalen vid Klockarskolan i Säter och stulit gods. Däremot frikänns han från misstankarna om ett stöldförsök på en annan plats i Säter samma dag.

I slutet av september i år begicks ett inbrott i gymnastiksalen vid Klockarskolan i Säter, där en dörr bröts upp och bland annat två datorer och fem läsplattor stals. Lite senare påträffade polisen den nu dömde mannen, i en affär i Säter, och denne bar då på en kasse som bland annat innehöll en av datorerna som stulits från gymnastiksalen.

Själv har mannen förnekat brott och uppgett att han varit ute på promenad med sin hund och då plockat upp en väska som tre yngre personer tappat när de sprang förbi honom. Enligt honom gick han till gymnastiksalen och tittade, eftersom han var nyfiken, men han har uppgett att han aldrig gick in.

Falu tingsrätt konstaterar dock att skoavtryck, som kunnat kopplas till mannens ena skor, hittats inne i lokalen och därmed anser tingsrätten att det är bevisat att mannen brutit sig in och begått inbrottet.

Samma dag misstänktes mannen för försök till stöld, på en annan plats i Säter. Ett vittne såg att en man försökte bryta upp entrédörrarna till ett hus som tillhörde en bostadsrättsförening. Falu tingsrätt anser dock att vittnets beskrivning av mannen och dennes klädsel inte stämmer överens med den nu dömde mannens utseende och klädsel och då tingsrätten anser att det inte kan uteslutas att någon annan begått det brottet så frias mannen från misstankarna om försök till stöld.

Tingsrätten dömer mannen till fyra månaders fängelse för stöld. Dessutom ska han betala 37 434 kronor i skadestånd till Säters kommun samt 800 kronor till Brottsofferfonden.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 2, 2022.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS