ANNONS

En man från Gagnefs kommun har dömts till två månaders fängelse för flera brott. Brotten ska ha begåtts i hemkommunen samt i Borlänge och Kramfors kommun.
Foto: Sonny Jonasson

Fängelse väntar för man som döms för flera brott

GAGNEF/BORLÄNGE En man från Gagnefs kommun har dömts till två månaders fängelse för flera brott. Brotten ska ha begåtts i hemkommunen samt i Borlänge och Kramfors kommun.

Den nu dömde mannen är i 25-årsåldern och bosatt i Gagnefs kommun. I mitten av december 2020 körde han en lastbil på en plats i Gagnefs kommun trots att han inte hade rätt att köra den. Vid samma tillfälle stal han ett klädesplagg och senare tankade han diesel för 592 kronor på en bensinmack i Borlänge kommun utan att betala för sig.

Samma dag var han även påverkad av hasch, eller annat cannabispreparat, vilket är narkotikaklassat. Han ska även ha haft en tablett innehållande alprazolam, också det narkotikaklassat, på sig.
Ett par dagar senare var mannen påverkad av amfetamin och hasch när han körde bil i Kramfors kommun, utan att ha körkort.

I mitten av februari i år stal mannen en mobiltelefon på en plats i centrala Borlänge. Ett par dagar senare ertappades han narkotikapåverkad på ett hotell i Borlänge. Mannen misstänktes för bedrägeri mot hotellet, då han ännu inte hade betalat för sin vistelse där när han greps av polis. Mannen har dock uppgett att han hade för avsikt att betala för sig och tingsrätten anser att det inte finns någon anledning att misstro honom kring detta.

Mannen har erkänt merparten av brotten som han misstänktes för.

Falu tingsrätt dömer mannen till två månaders fängelse för fyra fall av ringa narkotikabrott, två fall av ringa stöld samt ett fall vardera av stöld, olovligt brukande, grov olovlig körning samt rattfylleri. Dessutom ska han betala 5 400 kronor i skadestånd till hotellet, 592 kronor i skadestånd till bensinmacken, 800 kronor till Brottsofferfonden samt stå för kostnaden för provtagning och analys av blod, vilket uppgick till 3 948 kronor.

Däremot frikänns han från misstankarna om egenmäktigt förfarande, tillgrepp av fortskaffningsmedel och bedrägeri, brott som skulle ha begåtts i Borlänge kommun i februari i år.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Borlänge) nr 24, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS