ANNONS

Jan Stavlind, Christoffer Landerstedt och Patrik Eklind framför det anrika slakteriet i Norberg som numera heter Landerstedts slakteri och vilthantering.
Foto: Rebecca Linder

Familjeföretaget lever vidare

NORBERG. Släkten Landerstedt har drivit slakteri här sedan 1872. Nu har verksamheten fått en nystart tack vare Christoffer Landerstedt och tre av hans vänner.

– Det har gått över förväntan, säger en aningen stressad Christoffer Landerstedt.
För det råder minst sagt högtryck i slakteriet nu. Sedan nystarten i oktober är det Christoffer Landerstedt som driver verksamheten tillsammans med tre vänner – Jan Stavlind, Patrik Eklind och Alexander Nyfjord. Christoffer är den femte generationen Landerstedt som driver slakteriet här på gården.
– Det var min morfars farfar Hindrik Landerstedt som startade upp företaget, berättar Christoffer Landerstedt.

Själv så är han uppväxt här på gården med slakteriet, men det var inte förrän 2004 som han började arbeta i företaget tillsammans med sin far som ägde och drev företaget.
– Jag har inte jobbat här hela tiden utan har varit iväg och testat en del annat, men det är något med det här stället som gör att man återkommer hit, säger Christoffer Landerstedt.
När företaget gick i konkurs i maj hade han först ingen tanke på att starta upp ett nytt företag för att kunna driva verksamheten vidare och framåt. Det var först efter att han fått stöd från flera vänner som sa att de också var beredda att satsa som de gjorde slag i saken tillsammans.

– Nu äger vi företaget tillsammans vilket gör en stor skillnad. Alla får lika stort ansvar och det blir roligare helt enkelt, framhåller Christoffer Landerstedt.
Sedan i oktober är verksamheten igång igen och de har visioner och planer för framtiden. Bland annat att utveckla vilthanteringen, förädling med produktion av korvar och rökeri och såklart butiksdelen.
– Tanken är ju att man ska kunna komma in i en butik och välja sin köttbit eller korv över disk, förklarar Christoffer.

En av delägarna i företaget, Alexander Nyfjord, ska också investera i ett hjorthägn framöver och fram emot tidigast hösten 2020 så kommer det alltså att säljas lokalproducerat hjortkött här.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 03 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS