ANNONS

Milla, Max, Peter och Alexandra Nygren har blivit så förtjusta i padel att de nu planerar att öppna en egen hall i Gustafs
Foto: Privat

Familj satsar på padel i Gustafs

Familjen Nygren från Säter vill öppna en padelhall i Mora by. – Alla i familjen är helt besatta av sporten, säger pappa Peter Nygren.

Förutom pappa Peter består familjen Nygren av mamma Alexandra och barnen Max och Milla. Efter att själva har upptäckt och fastnat rejält för padel ville de öppna en egen padelhall.
– Vi har åkt länet runt och letat efter lokal, men det finns inga med tio meters takhöjd, berättar Peter Nygren.
Då föddes idén om att bygga en själva – i Gustafs.
– Det blir ju nära eftersom vi bor i Säter och jobbar i Borlänge.
Den planerade hallen ska byggas på Mora bys industriområde, på mark som arrenderas och som ägs av företaget Sittab via Björkens Industri Fastigheter AB.
– Vi är väldigt positivt inställda. Det finns ett stort intresse hos våra anställda, ja, av många som jobbar på hela industriområdet, säger Sittabs vd Claes Andersson.
Sittab sköter bygglovsansökningarna och ska se till att betongplattan kommer på plats.
– Om allt går som vi hoppas så kan hallen vara klar i april eller maj, säger Peter Nygren.

De planerade padelbanorna placeras vid Sittab nära parkeringarna i utkanten av industriområdet. Där sätts en tälthall i storleken 28 x 25 meter och med två planer upp.
– Man önskar ju att vi kunde ha sex planer, men vi måste ha det på en lagom nivå, för det är inget vi ska leva på.
Det växer ju upp padelhallar överallt är ni inte rädda att det ska bli för många?
– Nej, sporten fortsätter bara att växa. I Spanien och Argentina lär den ha gått om fotboll i popularitet. Därför är det bara bra med fler hallar.
Varför är det så populärt att spela padel?
– Det är roligt, enkelt och lättillgängligt. Man kan spela ganska direkt, behöver inte ha bollsinne eller vara särskilt vältränad.
Nu väntar familjen Nygren spänt på att bygglovet ska bli klart så att spadarna – och så småningom racketarna – kan plockas fram i Mora by.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS