Familj hotad i sitt hem

GARPENBERG. Fem beväpnade män trängde sig under natten mot tisdagen in i en familjs hem i Garpenberg.

Strax efter klockan tre på tisdagsmorgonen fick polisen ett samtal från en bostad i Garpenberg. Personen som slog larm angav att fem män ska ha trängt sig in hos en familj.
I samtalet angavs att männen visats någon form av vapen. Det upplevdes som kvintetten verkade leta efter något i bostaden.
De fem männen lämnade platsen i bil, i vilken de ertappades i Hedemora 03:25. Omständigheterna vid stoppet ledde till att de fem greps. Förundersökning har inletts, och rubriceringen är grovt hemfridsbrott, grovt olaga hot och förberedelse till mord.
Männens bil är tagen i beslag och ska undersökas. Förhör ska hållas med de misstänkta som sedan får ligga till grund för åklagares beslut om huruvida de ska anhållas eller ej. De fem männen är hemmahörande i Stockholmstrakten.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

SÖDRA DALARNA Årets mottagare av priset Skördefesthjärtat blev Hedemorabon Pirjo Gustafsson, som jobbar inom LRF. – Det känns oväntat men väldigt hedrande säger den glada pristagaren.
SÖDRA DALARNA Årets upplaga av Skördefest i södra Dalarna inleddes med att en gigantisk potatistavla avtäcktes. Ett ton potatis har använts för att skapa tavlan.
STJÄRNSUND. Södra Dalarna får nu en öl, mat och musikfestival. I samband med Skördefesten så arrangeras festivalen, som fått namnet Fröjda, i Smedjan i Stjärnsund.