Familj hotad i sitt hem

GARPENBERG. Fem beväpnade män trängde sig under natten mot tisdagen in i en familjs hem i Garpenberg.

Strax efter klockan tre på tisdagsmorgonen fick polisen ett samtal från en bostad i Garpenberg. Personen som slog larm angav att fem män ska ha trängt sig in hos en familj.
I samtalet angavs att männen visats någon form av vapen. Det upplevdes som kvintetten verkade leta efter något i bostaden.
De fem männen lämnade platsen i bil, i vilken de ertappades i Hedemora 03:25. Omständigheterna vid stoppet ledde till att de fem greps. Förundersökning har inletts, och rubriceringen är grovt hemfridsbrott, grovt olaga hot och förberedelse till mord.
Männens bil är tagen i beslag och ska undersökas. Förhör ska hållas med de misstänkta som sedan får ligga till grund för åklagares beslut om huruvida de ska anhållas eller ej. De fem männen är hemmahörande i Stockholmstrakten.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Vad sägs om The Hawkins på Kings Arms i Hedemora den 22 februari? Nu kör Hedemora Out & Loud i gång sitt vårprogram.
SÄTER Den som vill lära sig mer om teknik kan besöka Säters bibliotek vars Digidelcenter är ett av de första i sitt slag i länet. – Det är väldigt uppskattat, säger Jenny Eriksson.
Det blev en andra plats för Sverige när Hedemorasonen Erik Olhans Lind debuterade i U16-landslaget. - Det gick fort, men jag trodde faktiskt att det skulle gå fortare, säger han.