ANNONS

Tommy Johansson, Daniel Wärnfeldt och Fredrik Nordahl utgör Falustationerade företaget DirtCült. Deras kläder pryder fler och fler inom såväl actionsport som andra branscher och privatpersoner, vilket också visar sig i en mer än dubblerad omsättning för åren 2017 respektive 2018. “Vi ser en tydlig ökning, det går uppåt för oss”, konstaterar en glad Daniel Wärnfeldt. I en ny kartläggning hittas man på plats 33 av 100 svenska e-handelsraketer.
Foto: Privat

Falukült en komet bland kreatörer

FALUN En färsk ranking visar e-handelns blågula vinnare. Klädpassionerade DirtCült är en av dem. – Det går uppåt och vi märker av en positiv snöbollseffekt, säger Daniel Wärnfeldt.

Sverige har gott om stadigt stigande e-handelsraketer.
Listan sträcker sig över 100 positioner, där nämnda Tension står stiligt på plats 57.
Det år 2008 och i San Diego myntade DirtCült – i dag med drivkraft signerad Falu- och Borlängegrabbar – har sin bas i Falun och är placerat så högt som nummer 33 på samma lista.
Daniel Wärnfeldt ingår i DirtCülts hårt jobbande medarbetartrojka.
Han förklarar företagets framgångar via ett flertal faktorer.
– Vi har lyckats bra med vår taktik att få ut varumärket, och märker av en positiv snöbollseffekt. Ju fler som har våra kläder på sig, desto fler får upp ögonen för oss, och på den vägen är det.

Siffror visar att företaget från 2017 till 2018 höjt sin omsättning från 1 135 000 kronor till 2 555 000 kronor.
En ökning om hela 125 procent.
– Vi ser en tydlig ökning, det går uppåt för oss, konstaterar en glad Daniel Wärnfeldt.
– 2014-2015 plockade vi över idén som stöpts i San Diego och sedan dess är varumärket och verksamheten vår, och vi är tre delägare som tillsammans skapat och driver DirtCült.

Daniels kreativa kompanjoner är likaledes lokala krafterna Fredrik Nordahl och Tommy Johansson.
– Vår målgrupp har med tiden blivit såväl de aktiva som anhängare av actionsport, men vi ser även att det börjar spilla över en del inom exempelvis skatevärlden och andra branscher, redogör Daniel.
Kommersiellt vilar fokus på företagets webshop, och även om man tidigare berört den fysiska handeln via återförsäljare inom skoter- och crossgebitet är det inom e-handeln man lägger tyngd.

Vilket med önskvärd tydlighet givit bra resultat, enligt nämnda ranking som utförts av bank- och finansgruppen Svea, med hjälp av statistik från företagscentrerade portalen allabolag.se.
Daniel Wärnfeldt avslöjar också att man nu är sysselsatt med ett för trion ytterst spännande nytt kapitel i sagan om DirtCült.
– För tillfället håller vi faktiskt på att expandera till både USA och Kanada, vilket känns väldigt häftigt.
– Vi börjar i Falun och sedan tar vi oss an resten av världen, skrattar han välmenande.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS