ANNONS

Falubo ska ha utsatts för bedrägeri – en man åtalas för penningtvätt

FALUN En man har åtalats misstänkt för penningtvättsbrott. Han ska ha ställt sitt bankkonto till förfogande och mottagit pengar som kommit från ett bedrägeri mot en man i Falu kommun.

Mannen i fråga är i 20-årsåldern och bosatt i Skåne. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för penningtvättsbrott.

Enligt åtalet ska mannen, vid tre tillfällen i november i fjol, ha ställt sitt bankkonto till förfogande och mottagit sammanlagt 68 000 kronor. Pengarna ska ha kommit från ett bedrägeri begånget mot en man som bor i Falu kommun.

Därefter ska mannen ha använt pengarna för att göra betalningar och överföringar. Åklagaren skriver i åtalet att mannens agerande “otillbörligen främjat möjligheterna för någon att omsätta pengar som härrör från brott eller brottslig verksamhet”.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade mannen samt med falubon. Åklagaren lägger även fram uppgifter från Swish och målsägandens bank, för att bevisa pengatransaktionerna, samt kontoutdrag från den åtalade mannens bankkonto.
Den åtalade mannen förnekar brott.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Falun) nr 40, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS