ANNONS

Falukvintetten Coalgarden avtäcker i dag, den 22 juli, nya Ep:n “Path”.
Foto: Peter Trones

Falubandet Coalgarden i somrig dödsdans

FALUN. Faludödsarna i Coalgarden frigör nu “Path”. En ep som utgör den andra av totalt tre. Trelåtarsverket för också bandet ett kliv närmare helfigur av albumet “Dark Path of Thanatos”.

Dalapop/Valley Music släpper i dag, den 22 juli, Falukvintetten Coalgardens nya Ep.

“Dead gospel for worms”, “Phantom father” och “Creosloth” är titlarna som tillsammans bär fanan för fläskig death metal.
Soniskt snackas tunga tungomål inspirerat av såväl amerikanska mullerfabrikörer som blågula dödsvevare.

Gitarristen Mathias Henrysson skänker ytterligare inblick i uppsåtet bakom denna rykande färska utgåva.
– Vi har vår vana trogen gått in för att skapa så svängig och köttig döds som möjligt, med de kreativa medel vi förfogar över.

Han fortsätter:
– Den här gången har vi även ett gästspel på sångfronten där välrenommerade monstertruten Alexander Högbom duellerar med Sonny i låten “Dead gospel for worms”.
– En riktig smällkaramell med både tyngd och rivigt tempo. I “Phantom father” jobbar vi mer med mörka stämningar och ångest. “Creosloth” är å sin sida en yvig rackare som kombinerar nedstämda frispel med rytmiska sattyg, meddelar Henrysson och inflikar att bandet hoppas genrekonnässörer hittar ett knippe slevar med gott mos i Faluligans försök till death metal.

Coalgarden kompletteras av gitarristen Andreas Sundelin, basisten Björn Tauman, batteristen Jimmy Dersten samt nämnde vokalisten Sonny Jonasson.
Tredje och sista Ep:n i bygget av “Dark Path of Thanatos” anländer den 29 september under försyn av Dalapop.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS