Falu BS har elitserien inom räckhåll

Falu BS Bandy har efter en stark säsong nått ända fram till elitseriekvalets sista akt. Nästa år kan man vara tillbaka i elitserien. "Det känns inte som att vi har bråttom, föreningen jobbar sakta men säkert", anför tränaren Jocke Forslund.
Foto: Sonny Jonasson
FALUN. Falu BS knackar på dörren till bandyns finrum. – Det känns som att vi bara är i startgroparna med det här unga laget, berättar coachen Jocke Forslund.

Det är bara fem år sedan Falu BS Bandy begärde sig själva i konkurs och började om i division 1. Nu är man redan tillbaka och nosar på Zamboniångor från svensk bandys finrum.
Topplacering i serien var inte ett uttalat mål. Men som förverkligats via starka individuella insatser med en stark kollektiv front.

– Vi får se om det är nu vi är redo att kliva upp. Annars har vi helt enkelt lite mer att jobba med, och det känns i det stora hela faktiskt som att vi bara är i startgroparna med det här unga laget, resonerar Falu BS-tränaren Jocke Forslund.

Läs mer i kommande helgs nummer av Annonsbladet (Falun).

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

AVESTA. Avesta Alpina har en landslagsåkare i klubben. Den snart 20-årige Johan Hagberg är en av åtta killar i juniorlandslaget. – Så klart vill jag åka världscupen och etablera mig där.
AVESTA. Det är skilda världar för representationslagen i IBF Lokomotiv Avesta. Herrarna kämpar i toppskiktet och siktar på uppflyttning medan damerna har det betydligt jobbigare.
SKÖVDE. Borlänge Hockey kunde på söndagen räkna in lagets 13:e raka seger efter 1-6 (0-3, 1-3, 0-0) på bortais mot Skövde.