Falu BS Bandy klara för elitserien

Nästa säsong vankas återigen elitseriebandy på Lugnet efter att Falu BS på söndagen gjorde vad som krävdes uppe i Kalix.
Foto: Sonny Jonasson
KALIX/FALUN. Efter en riktig nagelbitare till säsongsavslutning är Falu BS numera återigen ett elitserielag i bandy.

Faluns bandykrigare fick tuffast möjliga matchinledning uppe i norr mot Kalix. Hemmalaget rivstartade med att göra 1-0 blott 13 sekunder in matchen.

Första halvlek såg också Kalix pricka in såväl 2-0 och 3-0 innan domarens halvtidssignal gav Falun välbehövlig chans till eftertanke och omstart. Efter en klar uppryckning och två livsviktiga baljor skrevs slutligen siffrorna till 4-2 för hemmaspelarna i Kalix. Det var emellertid en förlust och måldifferens som Falu BS med viss marginal hade råd med, och därav är nu en klassisk bandystad som Falun ånyo representerade i sportens yttersta toppskikt.

Till hösten drar elitserien i gång. Då är Falun, tillsammans med klubbar som Sandviken, Västerås, Bollnäs, Hammarby och Edsbyn, med och slåss om placeringarna i bandyns stiligaste environger.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

SKÖVDE. Borlänge Hockey kunde på söndagen räkna in lagets 13:e raka seger efter 1-6 (0-3, 1-3, 0-0) på bortais mot Skövde.
BORLÄNGE. Släktnamnet Nyström är sedan 40 år en viktig del av receptet för god bandy i Borlänge. Förr var brödratrion Joakim, Leif och Lars kockarna.
FALUN Falu BS premiär i elitserien blev en tuff historia, där gästande Bollnäs till sist segrade med 9-4.