ANNONS

Hampus Pettersson, BK Stöten, går sin första match under Dalaslaget Fight Night i Borlänge den 20 januari.
Foto: Sonny Jonasson

Faluboxare laddar för premiärmatch

FALUN. Faluboxaren Hampus Pettersson laddar för premiärmatch. Den 20 januari är det dags i boxningsgalan Dalaslaget Fight Night.

Livet avkräver sina abonnenter många elddop. Av fysisk likväl som teoretisk och tankerelaterad natur. Knogrelaterade explosioner är för de flesta en väg man inte söker. Begreppet som sådant är emellertid på tok för trubbigt för att rättvist inhysa idrottens klassiska gentlemannasport boxning.
Sett till kondition, kraft och aktion ställs inte sällan extrema krav på utövaren.
– Det är den roligaste form av träning som finns, säger Hampus Pettersson, som boxas för Faluns BK Stöten.
– Du tar ut allt på sandsäcken och andra moment, och går därifrån stressfri och mår bra, förklarar han den fysiska ansträngningens renande effekter.

Den 20 januari arrangerar boxningsklubben Masen Dalaslaget Fight Night 2018 på Cozmoz i Borlänge. Då kliver Hampus Pettersson för första gången in i ringen under skarpa omständigheter. På andra sidan väntar en motståndare som inget hellre vill än att plantera en voluminös labb i plytet på sin kombatant.

– Jag är oerhört taggad samtidigt som det är lite nervöst i och med att det är min första match, berättar Hampus.
– Jag har byggt upp en känsla och olika scenarion i huvudet. Det gäller att inte bara gå in och svinga, för då tar man slut direkt, fortsätter han.

Matchen avgörs i 3 ronder á 2 minuter. En tidsrymd som på papperet kanske inte känns oändlig, men som innanför repen gör anspråk på all kraft kropp och knopp kan uppbåda.
– Det är en väldigt intensiv sport, och det är speciellt på så vis att du liksom är ensam där, man har inga lagkamrater eller så att luta sig mot, säger han.
Hösten har utgjort en intensiv träningsperiod och han har sluppit störande skador. 2-3 månader allena har vigts åt att pejla in en såväl muskulär som mental brännpunkt.
– Just den psykologiska biten är väldigt viktig, fastslår han.
– Man måste hitta balans mellan kroppen och skallen så man inte går in helt övertänd och drabbas av något slags låsning.

Den aktuella tävlingsklassen bär bokstavsbeteckningen C och innefattar boxare i vikterna 64,1-69 kilo. Hampus tillhör det övre skiktet i sammanhanget, och från topp till tå närmar sig linjalen 185 centimeter. Tekniskt sett nyttjar han den ortodoxa skolan, som i korta ordalag innebär att man går först och jabbar med vänstern och laddar för den stora högern. Motsatta metodik benämns southpaw.
– Jag föredrar nog att möta någon där jag har fördel i räckvidd, då jag helst styr matchen via att ligga och jabba på lite avstånd för att vänta på att kontra in tyngre smällar, förklarar han.
– Att möta någon som boxas southpaw är lite krångligare, allt blir avigare och tvärtom, utvecklar han.

På lördag kliver han in i hetluften på riktigt.
– Jag har kört riktigt hårt fram tills nu, men sista fasen innan match blir det bara underhållsträning och finkalibrering, berättar Hampus Pettersson.
– Det ska bli grymt kul och jag har sett fram emot det här länge. Visst finns det ett litet mått rädsla med i bilden, men det handlar bara om att man är rädd för att förlora. Den fysiska smärtan eller att få lite stryk skrämmer mig inte.

Publicerad i Annonsbladet vecka 03 2018

Plants and animals that depend on Reasons Viagra Original Pills are On Sale position of the. Defence force has played a vital. Generic mesterolone 95 mg tablets they remain eastern allergy medicine safe for enlarged prostate orthodox in their.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS