Falsk matematik

Har just avnjutit Gustaf Noréns verbala kölhalning av en fin farbror från Stockholm som förtalat hans barndomsstads fasader.

Farbrorns påstående att skönhet är mätbar om en dator matas med rätt matematisk formel fick den forne Mando Diao-medlemmen att bryta de oskrivna regler som gäller för Trevligt folk.
För mig ter sig Borlänge faktiskt en aning vackrare efter att ha lyssnat på Gustaf Noréns kärleksförklaring till den bygd som format honom.

Passion smittar.Bor själv i en förtalad bygd. Mina grannar kallar sig själva räfvålingar. Väl spridda beskrivningar om målar upp bilder av en by som mer påminner om miljöer som vanligen syns i westernfilmer.

Tror tyvärr att Clint Eastwood och hans kollegor skulle känna sig en aning vilsna i Saxdalen. Möjligen kan sjön mitt i byn, Saxen, upplevas som en aning vild vid stark västlig vind.
Befarar dock att min hembygds inneboende skönhet inte heller den är matematiskt mätbar.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Brukar ringa för att säga mors till morsan på den dag dylika bör uppmärksammas.
Politik är de fnuttigas konst. Mannen bakom åsikten hette Torsten Ehrenmark. Raden blir för mig mer aktuell än annars var fjärde år då politiker vill ha min röst.
Har just avnjutit Gustaf Noréns verbala kölhalning av en fin farbror från Stockholm som förtalat hans barndomsstads fasader.