ANNONS

Faisa Abdi på Företagsgalan i Stockholms stadshus.
Foto: Emma Ekstrand

Faisa Abdi tilldelas 50 000 kronor för sin idé

BORLÄNGE. Energiingenjören Faisa Abdi från Dalarna tilldelas 50 000 kronor för sin idé vid Företagarnas stora Årets företagare i Sverige gala i Stockholms stadshus.

QC Renewable Energy-företagaren Faisa Abdi tilldelas Bengt Bengtssons SIBA-stiftelses stipendium på 50 000 kronor.
– Det är med glädje företagaren Faisa Abdi tilldelas ”Bengt Bengtssons SIBA-stiftelses stipendium”. Hon visar att entreprenörskap överskrider gränser och språkliga barriärer. Kraften att skapa och förändra finns i den enorma engagemang hon besitter, och som manifesteras i viljan att arbeta hårt. Helt klart en värdig vinnare, säger Fabian Bengtsson, representant för stiftelsen och ordförande för Företagarna.
Företaget har vuxit fram i Dalarna Science Park och ser till att svensk teknik når Östafrika.

Faisa har genom sitt bolag QC Renewable Energi kammat hem miljonkontrakt på gatubelysning i en av Östafrikas största hamnstäder och installerat 9 000 solcellsdrivna gatlyktor i Berbera i Somalia. Nu väntar Rwanda och Etiopien.
Företagarna har sedan fem år tillbaka uppmärksammat unga företagare över hela landet med samhällsförbättrande idéer genom listan 103 unga idéer.
Syftet med listan är att lyfta fram förebilder som tack vare sitt entreprenörskap bidrar till utveckling, mångfald och välfärd, skriver Företagarna på sin hemsida.

Juryns motivering
“Stipendiaten krossar normen i energibranschen och har tagit svensk teknik till Östafrika. Genom sina kunskaper om kultur och språk för hon samman olika världar och gör skillnad både för människor och klimatet genom implementering av grön el.”

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS