ANNONS

Stipendier till Högskolans byggelever. Från vänster: Annica Granberg, Rasmus Arnberg, Matilda Liedström, Julia Andersson, Farun Ahmed Nuur, Julia Litsche, Eveline Ekman, Niklas Sjögren.
Foto: Daniel Elfving

Examensarbete avslutades med stipendieutdelning

DALARNA. Under två dagar har studenterna vid Högskolan Dalarnas byggrelaterade utbildningar redovisat sina examensarbeten. Det hela avslutades med att stipendier delades ut för bästa avgångsstudentstudent utifrån studieresultat samt bästa examensarbete. Det är Stiftelsen Star Byggutveckling i samarbete ByggDialog Dalarna som på det här sättet vill premiera de studenter som presterat extra bra.

Precis som tidigare år håller avgångsstudenterna en mycket bra nivå och de är väldigt efterfrågade inom byggbranschen som är beroende av att kontinuerligt kunna rekrytera nya talanger. Inom ByggDialog Dalarna det här som ett mycket viktigt led i att se till så att dessa examensarbeten uppmärksammas och att de kommer till nytta för byggbranschen.
De avgångsstudenter som avslutat utbildningarna med det högsta genomsnittsbetygen är Julia Andersson, Byggingenjör, Filip Wadsten, Bygg- och Samhällsplanerare samt Rasmus Arnberg, Byggteknik –
Produktion och förvaltning (arbetsledare).

Dessa studenter tilldelades stipendium för bästa avgångsstudent 2021.
Julia Andersson och Matilda Liedström, Byggingenjörsutbildningen tilldelades stipendium för sitt examensarbete ”Effekten av olika logistiklösningar – En studie kring fördelar och nackdelar med tredjepartslogistikoch inbärning till ett projekt i Dalarna”.
Farun Ahmed Nuur, Bygg- och Samhällsplanerarutbildningen tilldelades stipendium för sitt examensarbete ”Smart mobilitet i Smarta gator”.
Julia Litsche och Eveline Ekman, Byggteknik – Produktion och förvaltning(arbetsledarutbildningen) tilldelades stipendium för sitt examensarbete ”Bas-U ansvaret – En analys av kompetens i förhållande till lag & kravställning hos Mecon Bygg AB”.

Niklas Sjögren från Stiftelsen Star byggutveckling delade tillsammans med Annica Granberg från ByggDialog Dalarna ut stipendierna och berättade att det har varit otroligt intressant att läsa de nominerade examensarbetena och att det inte har varit lätt att välja en vinnare.
Niklas som tidigare varit anlitad som ByggDialog Dalarnas Högskolelänk och är bekant med studenterna som nu tar examen var mycket positiv efter.
– En härlig kväll som jag kände knöt ihop säcken för mitt uppdrag som Högskolelänk. Många av de som blev klara idag har jag mött i korridoren och pratat med många gånger. Det var många bra examensarbeten som vi fick ta del av, säger Niklas Sjögren och fortsätter:
– Fantastiskt bra jobbat av studenterna att ta sig igenom hela utbildningen trots omställningen till distansstudier mitt under studietiden. Till alla studenter vill jag skicka med ett stort lycka till oavsett vilken väg ni tar, men jag hoppas att många av er blir kvar i Dalarnas byggsektor, ni behövs här.
Insänt

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS