Eva Fornåå får konstnärligt uppdrag

Konstnären Eva Fornåå får det konstnärliga gestaltningsuppdraget till det särskilda boendet som planeras här, på Prästgärdet i Säter.
Foto: Pär Sönnert
SÄTER Det blir Eva Fornåå som får det konstnärliga gestaltningsuppdraget till det särskilda boendet som planeras på Prästgärdet i Säter.

Efter att juryn hade samrått med arkitekt och landskapsarkitekt för det särskilda boendet, och även pratat med demenssjuksköterska och företrädare för fastighetsenheten inom kommunen, föreslog valet av Eva till kulturnämnden som fastställde beslutet.

På sin hemsida skriver Säters kommun att “konst har en positiv effekt för de som drabbas av demens, och är en viktig del i att skapa en bra boendemiljö på det särskilda boendet. Framträdande i Eva Fornåås konstnärskap är hennes konstnärliga originalitet, hennes intention i förhållande till gestaltningsuppdraget, samt hennes materialkännedom”.

Uppdraget ska vara färdigt i december 2021.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 25, 2020.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Garpenbergsbaserade matföretaget LissEllas Senap har nu kammat hem hela 39 medaljer i VM i senap. – Men det är många smaker som vi testar som inte blir bra, erkänner Olle Bengtsson.
Dalarna gillar att grilla. Då det kan bli en hemmasommar tippas extra många vilja lägga på ett kol. På gallret hamnar allra helst lokalproducerad mat.
Engelska parken i Grängshammar, i Säters kommun, anlades redan 1785. Det visar den forskningsrapport som Helena Kåks tagit fram.