Ettan väntar för Säter Volleyboll efter elitserieäventyret

Efter elitseriesäsongen, som fick ett abrupt slut på grund av coronapandemin, beslöt Säter Volleyboll att börja om i division 1. "Klubben mår bäst av det", säger tränaren och ordföranden Per Eriksson.
Foto: Pär Sönnert
SÄTER Efter elitseriesäsongen beslöt Säter Volleyboll att börja om i division 1. "Klubben mår bäst av det", säger tränaren och ordföranden Per Eriksson.

I höstas gjorde Säter Volleyboll comeback i högsta serien. Efter att ha fått en bra start, med seger mot Habo i premiären hemma i Skönvikshallen, blev det tuffare för laget, som hade många spelare från Säter och Avesta.

– Det var många förluster där vi var med i matchen, så vi var inte utspelade på något sätt. Men vi vann inte de här viktiga poängen som krävs för att man ska vinna matchen. Vi mötte många lag som var starkare än oss, helt enkelt, säger Per Eriksson.

Säsongen avslutades lite snöpligt, i och med coronapandemin.
– Vi hade förlorat åttondelsfinalen och laddade för kval när alla matcher ställdes in. Det vände på en vecka, säger Per Eriksson.

Efter den avbrutna säsongen gjorde föreningen en spelarinventering.
– Det var för att få en blick över truppen och spelarnas ambitionsnivå. Vissa ville fortsätta spela i högsta serien, medan andra var nöjda med att ha gjort en säsong i Elitserien.

Slutsatsen blev att elittruppen skulle bli för tunn för att hålla för ytterligare en säsong i högsta serien.
– Därför kom vi fram till att klubben mår bäst av att gå ner i division 1 igen. Hellre det än att behöva värva in en massa nya spelare, som ska hålla i högsta serien.

På det stora hela är han nöjd med säsongen.
– Alla spelare har utvecklats mycket och fått prova på elitseriespel. Nu går ett par av spelarna vidare till andra elitserieklubbar och då har vi varit med och gett något till svensk volleyboll. Nu laddar vi om i ettan, säger Per Eriksson.

Nästa säsong kommer klubben att ha två lag i division 1
– Damlaget gick upp från division två, så nu får vi två lag i ettan. Det är väldigt roligt för damerna att få känna på spel i ettan, säger Per Eriksson.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 26, 2020.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Garpenbergsbaserade matföretaget LissEllas Senap har nu kammat hem hela 39 medaljer i VM i senap. – Men det är många smaker som vi testar som inte blir bra, erkänner Olle Bengtsson.
Dalarna gillar att grilla. Då det kan bli en hemmasommar tippas extra många vilja lägga på ett kol. På gallret hamnar allra helst lokalproducerad mat.
Engelska parken i Grängshammar, i Säters kommun, anlades redan 1785. Det visar den forskningsrapport som Helena Kåks tagit fram.