ANNONS

Intiativtagare och finansiärer till DalaCaptial AB: Kjell Grundström, Sparbanksstiftelsen Dalarna, Angelica Ekholm, ordförande DalaCaptial, Anders Hjertberg, Dalarnas Försäkringsbolag, Birgitta Sacrédeus, Region Dalarna.
Foto: Ulrika Lundholm Eriksson

Ett stort intresse hos företagen i Dalarna

DALARNA. Lanseringen av DalaCapital har varit över all förväntan sedan kapitalfonden startade i slutet av januari. Fonden som ska bidra med nytt kapital till företag för utveckling av Dalarna.

Initiativtagare till DalaCapital är stiftelsen Dalarna Science Park samt de tre finansiärerna Sparbanksstiftelsen Dalarna, Dalarnas Försäkringsbolag och Region Dalarna som tillför 18 miljoner kronor för att gynna nyföretagandet i regionen.
– Vi har haft kontakt med mer än 30 företag och idéer, säger Thomas Eriksson, investeringsansvarig för DalaCapital. Vi jobbar nu med de inkomna frågorna och hoppas kunna göra de första investeringarna senare i vår.

Vilka företag kan komma i fråga?
– DalaCapital letar efter företag i tidiga skeden med hög innovationsgrad och tillväxtambition. Företagen ska ha sitt säte i Dalarna.
Varför gör ni detta?
– DalaCapital kompletterar andra aktörer på marknaden och har en viktig roll att fylla för att få fram framtidens företag i Dalarna. Det finns massor med bra idéer som vi hoppas kunna hjälpa på vägen.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS