ANNONS

“Löfte om att inte avge nyårslöften”

Granen står grön och grann i stugan men julbordet är avklarat och av de väl inslagna julklapparna återstår nu papper i mängd.

Innehållet i paketen har testats, provats och godkänts av barn och barnbarn.
Katten är mer anspråkslös och leker nöjt med en kasserad sladd till en mobilladdare.
För många blev det en annorlunda jul och snart är 2020 förbi, ett år som gått till historien. Men nu blickar vi framåt och hoppas att 2021 blir så gott som vi önskar varandra på nyårsafton.
Som vanligt kommer fyrverkerier att lysa upp nyårsnatten. Ett vackert skådespel samtidigt som det skrämmer slag på många hundar, katter och vilda djur.

Nyåret är också förenat med mindre hållbara löften. För varför ska det vi inte klarat av under året kunna genomföras just efter nyår? Ett tag fungerar det nog. Gym och träningslokaler brukar få stor tillströmning i januari för att sedan klinga av. Sluta röka och snusa är också populära nyårslöften men vanans makt är stor, liksom beroendet, och ursäkterna för att inte genomföra löftet är många.
Själv avger jag inga nyårslöften, jag slutade röka för tolv år sedan och vardagsmotionen är lätt att hålla. Men vid närmare eftertanke behöver jag nog träna mer aktivt men det tänker jag jobba på utan nyårslöften.
Gott nytt år!

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS