ANNONS

Åsa Granat och Jan Bohman om pandemiåret.
Foto: Veronica Rigtorp

Ett år med corona – ”Kan inte slappna av”

BORLÄNGE. Nu har coronapandemin dominerat livet i ett år. Det har varit ett tufft år, men det har också visat på stor medmänsklighet och att Borlänges invånare hjälps åt när det behövs som mest.

För att hedra dem som har drabbats av pandemin hölls en tyst minut på senaste kommunfullmäktige. Lars Ivarsson (S), kommunfullmäktiges ordförande höll också ett tal med tankarna till dem som har insjuknat i sjukdomen, till dem som har avlidit i sviterna av den här fruktansvärda sjukdomen och till deras anhöriga.
Därefter tog kommundirektör Åsa Granat vid och berättade om den ökad smittan i Borlänge.

Det är fortfarande ett ansträngt coronaläge och de senaste veckorna har smittspridningen återigen ökat i Borlänge.
– Det här året har vi verkligen sett medmänniskors välvilja, att vi sluter upp när det behövs som mest. Vi har sett stort engagemang i att hjälpas åt, oavsett om det har varit hjälp med handling till riskgrupper, stöttning med skyddsutrustning eller balkongunderhållning utanför våra särskilda boenden, säger Åsa Granat, kommundirektör, och fortsätter:
– Stort tack till alla som har kämpat hela den här tiden och fortsatt gör allt för att begränsa coronasmittan, särskilt nu när det snart är högtider och lov.
– Vi kan inte slappna av och återgå till det vi tidigare har tagit för givet, som att umgås obekymrat med nära och kära, handla, resa och så vidare. Nu har vi också något som vi inte hade för ett år sedan och det är ett vaccin. Faran är inte över, men vaccinet ger oss hopp och kanske en vilja att fortsätta hjälpas åt att hålla smittan borta, säger Jan Bohman (S), ordförande kommunstyrelsen.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS