Eric Lindell till KulturGaraget

AVESTA. Avestaättlingen Eric Lindell ger en spelning på KulturGaraget 18 maj. Han kommer att bjuda på sin musik som har influenser från rock, country och blues.

Kultur- och Musikföreningen Garaget i Dalarna har engagerat Eric Lindell från New Orleans för en spelning i Avesta 18 maj.
– Han hörde av sig till oss och ville komma och spela på Garaget för att komma till sina rötter, säger föreningens ordförande Göran Johansson.

Erics farfars far John Lindell emigrerade från Avesta till USA år 1900. Och Eric kommer att även att passa på att träffa sina släktingar när han är i Avesta.
Eric Lindell har spelat in tolv skivor, Revolution in your heart är hans senaste.

Han har sin egen musikstil som är influerad av såväl blues som rock och country. Han har turnerat runt om i USA och gjort 1000-tals med spelningar.
Konserten är ett inslag i firandet av Avesta 100 år.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 19 2019.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

FALUN Broder Henrik Rapp sjösätter nu sitt andra fullängdsäventyr. Och den här gången är det personligt. Den melodisäkre exilbjursingen gläntar på dörren till det innersta inre.
DALARNA En lokalt producerad legend. Australien suktar efter en repris, och såväl gamla som nya anhängare håller hårt i den dynamiska dynamit som stavas Dozer.
FALUN. Lördag 7 september är det dags för Granny Goes Street i Falun. I en både bred och tillspetsad lineup märks bland annat Molly Sandén, Fricky, Albin Lee Meldau och Lisa Ajax.