Eric Lindell till KulturGaraget

AVESTA. Avestaättlingen Eric Lindell ger en spelning på KulturGaraget 18 maj. Han kommer att bjuda på sin musik som har influenser från rock, country och blues.

Kultur- och Musikföreningen Garaget i Dalarna har engagerat Eric Lindell från New Orleans för en spelning i Avesta 18 maj.
– Han hörde av sig till oss och ville komma och spela på Garaget för att komma till sina rötter, säger föreningens ordförande Göran Johansson.

Erics farfars far John Lindell emigrerade från Avesta till USA år 1900. Och Eric kommer att även att passa på att träffa sina släktingar när han är i Avesta.
Eric Lindell har spelat in tolv skivor, Revolution in your heart är hans senaste.

Han har sin egen musikstil som är influerad av såväl blues som rock och country. Han har turnerat runt om i USA och gjort 1000-tals med spelningar.
Konserten är ett inslag i firandet av Avesta 100 år.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 19 2019.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

DALARNA Det har tisslats och tasslats. Om en tonsäker fyrklöver med mästerverk i marinad. Om ett album som spränger gränser. Väntans tider är över.
FINNBO/BJURSÅS Livemusiken för en tynande tillvaro i pandemins tidevarv. I Finnbo satsar nu friska styrkor på att faktiskt fixa ett fysiskt framträdande. Sköna toner i sköna miljöer.
DALARNA Outrage är en explosiv nykomling på länets hårdrockshimmel. Gruvdjupt muller förenas med innerlig lyrik. Så här låter vägen hem efter en kris.