ANNONS

Lasse Jonsson och Anna Ljung Staffansson är delar av den kreativa krutdurk som i dag återfinns i Enviken, inte minst längs Marnäsvägen. Lasse som ägare till byns rock ‘n roll-fik och Anna som basist i punkraketerna Suzy Rowan. “Förut var det här en sömnig gata, men nu bor det musiker i hus efter hus”, berättar Lasse förnöjt.
Foto: Sonny Jonasson

Enviken höjer rösten för Musikhjälpen

ENVIKEN “Enviken goes Musikhjälpen”. Uppsåtet är glasklart. Ortens digra repertoar ska samla stålar till människor med funktionsnedsättning.

Vägen dit patineras av både smäktande och smockhårda toner. Den digitala insamlingsbössan har skramlat sedan september, och nu närmar man sig själva högtiden.

Enviken goes Musikhjälpen satsar för andra året i rad på en vecka i välgörenhetens tecken. De fysiska platserna är Sockenstugan, Fiket och Tornado Club i Envikens origo. På flödesschemat återfinns inte mindre än 24 framträdande band och artister. Samtliga med hjärtan som slår för de i vissa avseenden svagares sak, och därav spelar alla gratis under Musikhjälpen.

– Det finns så mycket hat i samhället, men Musikhjälpen tar fram de finaste sidorna hos människor, säger Lasse Jonsson, en av de hårt arbetande arrangörerna bakom evenemanget.
– Med det i åtanke borde Musikhjälpen arrangeras året om, ler han.
Som medarrangör till de intensiva dagarna i Enviken står förutom de olika konsertlokalerna också bland annat Studiefrämjandet och Svärdsjö och Envikens församlingar. Markservicen sköts av lokala, ideella krafter.

Förutom onlineinsamlingen kommer man ha fysiska pengabössor på plats vid alla arrangemang och gigs.
– Det känns även som vår grej att agera nära människor, därav har vi också valt att inte ha någon bur eller så, förklarar Lasse.
– Därtill är det också en fantastisk grej hela det här upplägget, det gör att folk sluter samman över genregränser och hjälps åt för en god sak, utvecklar han.

Årets tema i Musikhjälpen är “Alla har rätt att funka olika”, vilket sätter mänskligt fokus på individer med funktionsnedsättning. De insamlade medlen ska motverka att denna grupp diskrimineras eller osynliggörs.
– Musikhjälpen har varje år ett behjärtansvärt tema.
– Det är ju egentligen självklart att alla, oavsett funktionsnedsättning eller inte, ska få fungera och ta plats i ett samhälle. Men tyvärr är det i dag inte så, därför vill vi gärna vara med och mana till eftertanke, betonar Lasse Jonsson.

Publicerad i Annonsbladet (Falun) vecka 50 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS