Endurotrio satsar friskt i Vintercupen

Ludvig Putkuri, Dennis Putkuri och Filip Åkesson kör alla tre för Folkare MK. Ludvig och Filip ligger i toppen av juniorklassen och Dennis leder elitens dito. Totalt ska åtta deltävlingar köras i Vintercupen med avslutning i Falun den 16 mars.
Foto: Kenneth Johansson
NORBERG. Den tredje deltävlingen av Vintercupen arrangerades av Fagersta-Norbergs EK. Ett snörikt skogsområde i Fragg samlade enduroåkarna till batalj.

Dennis Putkuri missade den första tävlingen på grund av sjukdom men därefter har han tagit två raka segrar i elitklassen. Lillebrorsan Ludvig kör i juniorklass och han är än värre då han har vunnit samtliga tre deltävlingar.
Bakom Ludvig i den totala sammanställningen återfinns Filip Åkesson, också han tillhörande FMK. Filip inledde med en fjärdeplats och har följt upp den med två andraplatser.

Ser man till hela Vintercupen, inkluderat motionsklasserna, så har antalet förare minskat till detta år.
– Det är lite synd. Med snöspår så blir det ett annat sätt att köra cykel. Andra cuper plogar sina banor, det är lättare att åka då så jag tror det är lite därför, säger Dennis Putkuri.
Totalt ska åtta deltävlingar köras och denna helg, söndag den 10 februari, är det Folkares tur att anordna sin tävling och som vanligt är det då skogarna i Räfsbo som gäller.

De sex bästa resultaten räknas samman i totalen och 23-årige Dennis, som nu gör sin första säsong som senior, hoppas kunna köra de återstående tävlingarna och siktar på totalsegern i elitklassen.
– Jag har nyss opererat axeln och jag skall operera handen också, men planen är i alla fall att åka alla tävlingar, säger Dennis som ifjol tog hem juniorklassen.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 07 2019.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

HAGGE. Simon Gustavsson, 16 år, skrev historia under folkracefestivalen i Motala. Bakom ratten på en bucklig Saab från 1994 vann han sin sports mest ansedda tävling.
BROVALLEN. Många hemmaåkare kom till start när Folkare MK arrangerade den första deltävlingen i Nedre Norra Biketown Cup, en motocrosscup för barn och ungdomar.
AVESTA Masarna förlorade hemmapremiären i årets elitserie i speedway. Förhandsfavoriten Indianerna från Kumla visade sig vara några nummer för stora och vann med 57 poäng mot 33.