ANNONS

Under söndagsnatten den 29 november upptäcktes en brand i anslutning till centralkapprummet/uppehållsrummet på Gylleskolas högstadium.
Foto: Veronica Rigtorp

En person gripen för misstänkt mordbrand på Gylle skola

BORLÄNGE En brand bröt ut i Gylle skola i Borlänge under söndagskvällen den 29 november. Polisen har gripit en person misstänkt för grov mordbrand.

Larmet kom strax efter klockan 20.00. Räddningstjänst var snabbt på plats vid Gylle skola och kunde släcka branden efter två timmar. Totalt deltog enheter från fem brandstationer med att bekämpa branden.
Vid 22-tiden var den släckt och vid samma tid kunde en person gripas. Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand.
– Den information jag har är att en skolans längor skadades svårt, säger Mathilda Borgström, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen, till svt.se
– Vi har en frihetsberövad och har vidtagit utredningsåtgärder men jag kan inte gå in på några detaljer i nuläget, säger Mathilda Borgström.

Hela skolan hölls stängd under måndagen den 30 november. Inga uppgifter om att någon ska ha kommit till skada i samband med branden finns.
Borlänge kommunskydds enhetschef Åsa Skrindsta berättade för svt.se att “Hela skolan är stängd idag, inte bara den del som brunnit, utan hela skolan”.
Borlänge kommun meddelade redan under söndagskvällen att:
Gylle skolas samtliga verksamheter håller stängt måndag den 30 november på grund av brand i delar av skolbyggnaden.

Stängningen gäller så väl skola som fritidsverksamhet. Vårdnadshavare fick mer information under måndagen när kommunen visste mer om brandens omfattning och hur saneringsarbetet planeras.
Under måndagen besökte många elever platsen för att se förödelsen, men utvändigt kunde inget mer än polisens avspärrningsband ses.
Enligt uppgifter ska högstadieeleverna ha distansundervisning.

Polisens information under måndagen gällande misstänkt mordbrand på Gylle skola i Borlänge, gör gällande att förundersökning om grov mordbrand på Gylle skola i Borlänge är inledd.
En person under 18 år anhölls under natten till måndagen på sannolika skäl misstänkt för brottet.
– Utredningen fortsätter under dagen med sedvanliga åtgärder. Den anhållna personen kommer att förhöras med advokat. Därefter kommer åklagaren att ta ställning till fortsatt anhållande, säger Ludmila Pronko, kammaråklagare vid Åklagarkammaren i Falun.

En person under 15 år kan också misstänkas för samma brott. Den utredningen bedrivs som en så kallad LUL 31-utredning, dvs. en utredning då någon som är under 15 år kan misstänkas för ett brott. Eftersom det handlar om en ej straffmyndig person kan det inte bli aktuellt med frihetsberövade.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS