ANNONS

“En påskfest med hårdsmält tillbehör”

April har anlänt med allt ljusare kvällar. I skrivande stund håller vårvädret måttet men aprilväder är som bekant inte att lita på. För några år sedan gick SMHI ut med flera vädervarningar inför påsken då det väntades busväder med hård blåst och ihållande snöfall. Fjällresenärer uppmanades att stanna hemma, något som många också tog till sig och avstod resandet.

Men busvädret tog en annan bana och i stället blev det en ganska fin påsk. Till glädje för vissa och till förtret för andra. Kanske skulle vädervarningar fungera bättre i pandemitider än rådande restriktioner.
På tal om påsk så minns jag en tillställning för många år sedan, en maskerad på temat påsk. Det var både roligt och ganska gränslöst. En kompis hade klätt ut sig till påskris med många fina dekorationer i kvistarna, eller snarare i trädet.
Det gällde att ta ut svängarna, nackdelen var att ett yvigt påskpyntat och levande träd svepte med sig både stort och smått under kvällen.

Själv valde jag att klä ut mig till häxa med lösnäsa, svarta lösnaglar och rosafärgat hår. Rätt skräckinjagande vilket inte var så svårt att få till. Vi hade bokat en restaurang som ansvarade för matserveringen.
Allt gick bra utom att äta. Dåtidens lösnaglar går inte att jämföra med dagens utbud och de kloliknande prydnaderna kunde i princip ersätta besticken.
Dessutom höll inte klistret måttet så när kvällen var till ända hade de flesta naglarna ramlat av.

Dagen efter återvände några av oss till restaurangen för att äta lunch, och det var många matgäster i lokalen. Plötsligt hör vi hur en kvinna ropar till, plockar ut något ur munnen och säger med hög röst att det är något äckligt i hennes sallad.
En vänlig personal skyndar fram till hennes bord och tittar bekymrat på tallriken. Vad låg där om inte en av mina tjusiga lösnaglar!

Slutsatsen av det är att kökspersonal eller restaurangägaren såg till att inte slänga något efter vår fest. Att en av mina naglar hamnat i salladen hade jag förstås ingen aning om. Jag var mest tacksam över att den stackars kvinnan inte satte den i halsen. ■

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS