ANNONS

En man från Säters kommun har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för att ha försökt mörda en kvinna i hennes sovrum.
Foto: Sonny Jonasson

En man misstänks ha försökt mörda kvinna i hennes sovrum

SÄTER z En man från Säters kommun har åtalats misstänkt för att ha försökt mörda en kvinna i hennes sovrum. Han ska ha slagit kvinnan i huvudet och även tagit stryptag på henne.

Mannen i fråga är i 25-årsåldern och bosatt i Säters kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för försök till mord och försök till grov misshandel.

Enligt åtalet ska mannen, i slutet av juli i år, ha försökt att döda en kvinna i hennes sovrum. Han ska ha kastat sig över kvinnan och slagit henne i huvudet samt tagit styptag runt kvinnans hans i flera minuter. Under händelseförloppet ska mannen ha sagt saker i stil med “nu ska du få”, “det är ingen som kommer att kunna hjälpa dig” samt “det spelar ingen roll hur mycket du spretar emot, det triggar mig ännu mer”.

Kvinnan ska ha lyckats ta sig loss och sedan sprungit ut ur huset, med mannen efter sig. Kvinnan lyckades sedan springa ifrån mannen och larma polisen. Åklagaren skriver i åtalet att det bara var tillfälliga omständigheter som gjorde att kvinnan inte miste livet.
I andra hand yrkar åklagaren på att mannen ska dömas för grov misshandel. Åklagaren skriver i åtalet att brottet bör bedömas som grovt eftersom “gärningen var livsfarlig och NN visat särskild hänsynslöshet och råhet (mot kvinnan)”.

Någon dag dessförinnan ska mannen ha försökt att skada kvinnan genom att på nära håll viftat med en kniv mot henne samt göra hugg- eller skärrörelser med kniven mot henne. Enligt åklagaren var det endast det faktum att en annan person gick emellan som mannen inte skadade kvinnan.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade mannen, med kvinnan samt med flera vittnen som har berättat om vad kvinnan har berättat för dem om händelserna. Åklagaren lägger även bland annat fram journalanteckningar och fotografier av kvinnans skador.

Det framgår inte av åtalet hur den åtalade mannen ställer sig till brottsmisstankarna, alltså om han erkänner eller förnekar brott.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 37, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS