ANNONS

En man i 40-årsåldern från Borlänge kommun har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för flera brott som ska ha begåtts i Ludvika och Borlänge kommuner.
Foto: Sonny Jonasson

En man misstänks för att ha misshandlat busschaufför

LUDVIKA/BORLÄNGE En man i 40-årsåldern från Borlänge kommun har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för flera brott som ska ha begåtts i Ludvika och Borlänge kommuner.

Enligt åtalet ska mannen, i mitten av maj i år, ha slagit en busschaufför i huvudet på en plats i Ludvika kommun. Detta ska ha skett i samband med att busschauffören informerade mannen om var bussen gick samt bad honom att kliva av bussen.

Samma dag ska mannen ha försökt hugga en annan man med kniv. Målsäganden ska dock ha lyckats hoppa undan och på så sätt undvikit att bli träffad. I samband med detta ska mannen även ha försökt att stjäla en lastbil, på en plats i Ludvika kommun.

Mannen åtalas misstänkt för våld mot tjänsteman, försök till grov misshandel samt försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel. Han har uppgett att han varken kan erkänna eller förneka brott.
I mitten av oktober i fjol ska mannen ha misshandlat en kvinna i Borlänge. Han ska ha dragit ner kvinnan på golvet och sedan dragit henne över golvet.

I slutet av april i år ska mannen ha hotat kvinnan genom att, i ett telefonsamtal, ha sagt att kvinnan “skulle bli nedbankad” och att “det var kört för henne”. Detta ska ha skett i Borlänge kommun. Någon vecka senare ska han, i ett nytt telefonsamtal, ha hotat att döda kvinnan.

Han åtalas därför även misstänkt för misshandel och två fall av olaga hot. Det framgår inte av åtalet hur mannen ställer sig till dessa misstankar, alltså om han erkänner eller förnekar brott.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Ludvika/Smedjebacken) nr 24, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS