ANNONS

En man har åtalats för grov kvinnofridskränkning

HEDEMORA z En man från Hedemora kommun har åtalats misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Han ska ha utsatt en kvinna, som han tidigare var sambo med, för flera brott.

Mannen i fråga har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för grov kvinnofridskränkning.
I åtalet radar åklagaren upp flera brottsliga gärningar, som mannen misstänks ha utsatt sin tidigare sambo för. Dessa gärningar “bakas sedan ihop” till åtalspunkten grov kvinnofridskränkning. Det handlar om misstankar om flera fall av misshandel samt ett fall av hot och ofredanden och ska ha skett från hösten 2019 till våren i år.

Gärningarna ska ha dels ha skett under en utlandsresa, dels på en plats i Hedemora kommun. Mannen ska ha slagit kvinnan i ansiktet, svingat en takkrona i ansiktet på henne samt tagit tag i hennes armar. Han ska även ha hotat att döda henne samt tagit tag i henne och ruskat om henne.

Åklagaren skriver i åtalet att “varje gärning var led i en upprepad kränkning av NN:s integritet. Gärningarna var också sådana att de kunde förväntas allvarligt skada NN:s självkänsla”.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade mannen, målsäganden samt med flera vittnen som har berättat om vad de vet om ett par av händelserna. Bland den övriga bevisningen finns fotografier som ska visa kvinnans skador samt ett inspelat larmsamtal, som ska visa att mannen hotat och ofredat kvinnan.
Den åtalade mannen förnekar brott.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 37, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS