ANNONS

En man döms till skyddstillsyn för kvinnomisshandel

NORBERG En man från Norberg har dömts till skyddstillsyn med 100 timmars samhällstjänst för att ha misshandlat en kvinna. Mannen förnekar brott.

I mitten av juni i år inträffade händelsen som nu har avgjorts i domstol. En kvinna har berättat att mannen misshandlat henne genom att slå henne flera gånger i huvudet, på armarna och i magen.
Dessutom har kvinnan berättat om att mannen böjde hennes fingrar, bet henne i armen samt slog henne på benet med en mobiltelefon.

Mannen har förnekat brott. Han har berättat att de blev osams, vilket ledde till en brottningsmatch. Sedan slog mannen ut med en arm för att komma loss. Han vet inte om han har bitit kvinnan men om det skett så var det för att komma loss.
Han har uppgett att de skador och blåmärken som kvinnan fått måste ha uppkommit i slagsmålet. Han tror att kvinnan har berättat som hon har gjort för att hon vill avsluta deras förhållande.

En bekant till kvinnan har vittnat om vad kvinnan berättat om händelsen. Dessutom har en sjuksköterska berättat om de skador kvinnan hade efter händelsen och en socialsekreterare har berättat om sina kontakter med kvinnan efter händelsen.

Västmanlands tingsrätt anser att det står klart att mannen har misshandlat kvinnan. Tingsrätten anser att kvinnan har lämnat en detaljerad och sammanhängande berättelse om händelseförloppet och att hon är trovärdig och tillförlitlig. Däremot anser tingsrätten att mannen varit otydlig i sin berättelse om vad som har hänt. I sin dom skriver tingsrätten att “de osammanhängande uppgifter som han lämnat framstår som en efterhandskonstruktion”.

Tingsrätten dömer mannen för misshandel. Han döms till skyddstillsyn med 100 timmars samhällstjänst. I sin dom påpekar tingsrätten att om fängelse hade valts som påföljd så hade mannen dömts till fyra månaders fängelse.
Mannen ska även genomgå en behandling med inriktning på relationsvåld. Dessutom ska han betala 11 000 kronor i skadestånd till kvinnan samt 800 kronor till Brottsofferfonden.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 35, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS